Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Showing results 1 to 5 of 5
Search took 0.01 seconds.
Search: Posts Made By: darkjedi138
Forum: 3.0 Vulcan Tech 04-23-2011, 01:14 PM
Replies: 8
Views: 2,476
Posted By darkjedi138
Re: Cam sensor troubles...

you were correct, the part had slipped and the truck was out of time, took it back to the shop , they reinstalled it and it has been running fine since.
Forum: 3.0 Vulcan Tech 04-03-2011, 03:17 PM
Replies: 8
Views: 2,476
Posted By darkjedi138
Re: Cam sensor troubles...

ok well ill take it back to the garage and see what they say. I hope itll be ok to drive for a couple of days until i can get it back there. Ill update everyone so I can at least help someone else if...
Forum: 3.0 Vulcan Tech 04-03-2011, 01:13 PM
Replies: 8
Views: 2,476
Posted By darkjedi138
Re: Cam sensor troubles...

the first code was P0340 cam sensor. I took it in and they replaced the cam sensor and not the synchronizer. the next day it started jerking again but the check engine light never came back on. I...
Forum: 3.0 Vulcan Tech 04-03-2011, 11:46 AM
Replies: 8
Views: 2,476
Posted By darkjedi138
Re: Cam sensor troubles...

thanks for the reply. It seems like it only does it when the vehicle is cold and tends to run better when its been on for awhile. im not sure if that makes a difference or not in diagnosing the...
Forum: 3.0 Vulcan Tech 04-03-2011, 11:19 AM
Replies: 8
Views: 2,476
Posted By darkjedi138
Cam sensor troubles...

Ive recently had the cam sensor and synchronizer replaced in my 2002 ranger. It ran fine for a day and then it started bucking and jerking again and eventually the check engine light came on again...
Showing results 1 to 5 of 5