Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Showing results 1 to 5 of 5
Search took 0.06 seconds.
Search: Posts Made By: USUaggie
Forum: 2.9 Liter Tech 09-26-2013, 11:16 AM
Replies: 17
Views: 4,107
Posted By USUaggie
Re: Engine Turns but No Spark and No Start

THE JURY IS BACK!! SHE LIVES AGAIN!!

After months of poking around it turns out it was the ignition coil. Fortunately the fix itself was fairly cheap. Next up, new muffler, and electrical madness.
Forum: 2.9 Liter Tech 07-25-2013, 11:02 AM
Replies: 17
Views: 4,107
Posted By USUaggie
Re: Engine Turns but No Spark and No Start

Checked the yellow wire (or at least what i surmised as pin #1). Got normal voltage. What next?

http://s11.photobucket.com/user/moab_dude/media/IMG_20130725_113044.jpg.html

----------
...
Forum: 2.9 Liter Tech 07-24-2013, 11:23 AM
Replies: 17
Views: 4,107
Posted By USUaggie
Re: Engine Turns but No Spark and No Start

Checked all the relays and swapped them with the new one to test. They are all in working order as far as I can tell.
After an hour of poking around I have no idea where to look for this 60 pin...
Forum: 2.9 Liter Tech 07-23-2013, 09:11 AM
Replies: 17
Views: 4,107
Posted By USUaggie
Re: Engine Turns but No Spark and No Start

Alright. I will check the ECU relay, but as far as I know it is working properly because I can hear and feel it clicking when the key is turned.
Not sure how one would reflash the computer out...
Forum: 2.9 Liter Tech 07-20-2013, 02:46 PM
Replies: 17
Views: 4,107
Posted By USUaggie
Engine Turns but No Spark and No Start

In June I had my truck in at the mechanic for a whole month as they diagnosed and replaced "the computer". $440 ouch.
It ran like a dream for approximately an aggregate 20 hours (450 miles, 95%...
Showing results 1 to 5 of 5