Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! (http://www.fordrangerforum.com/)
-   General Ford Ranger Discussion (http://www.fordrangerforum.com/general-ford-ranger-discussion/)
-   -   H.I.D.s Issue (http://www.fordrangerforum.com/general-ford-ranger-discussion/35643-issue.html)

BIGGPIGG4x4 06-15-2011 07:57 PM

H.I.D.s Issue
 
So, I recently installed H.I.D. 6000k Headlights from V-led.com and the truck is saying my brights are on. When you click the brights on the light on the dash gets brighter but lights dont change any. I ordered the hi/low h.i.d. kit. Also, when the headlights are on my foglights wont work because the truck thinks the brights are on. I tried installing the h.i.d. kit in the foglights and I can never get them to turn on. I have a relay kit in the truck for headlights. Any idea on what causes this?

BIGGPIGG4x4 06-16-2011 04:43 AM

Re: H.I.D.s Issue
 
Anyone... Anyone... Bueller?

Rango88 06-16-2011 04:50 AM

Re: H.I.D.s Issue
 
If GGlighting wasnt banned he would be able to answer this... hopefully someone else will chime in.

tmoore78 06-16-2011 06:04 AM

inside the harness that is supplied with the hids, the ground is in the wrong slot. mine was exactly the same. switch it around till it works

TerrenceStuart 06-16-2011 12:29 PM

Re: H.I.D.s Issue
 
Quote:

Originally Posted by Rango88 (Post 455073)
If GGlighting wasnt banned he would be able to answer this... hopefully someone else will chime in.

He got banned again?

Tom 06-16-2011 12:35 PM

Re: H.I.D.s Issue
 
Sounds like you have your high beams wired backwards.

Read the install guide again:

https://www.ddmtuning.com/support/in...1&pcid=0&nav=0

----------

Quote:

Originally Posted by tmoore78 (Post 455121)
inside the harness that is supplied with the hids, the ground is in the wrong slot. mine was exactly the same. switch it around till it works

^^ What he said.

FireRanger 06-16-2011 12:53 PM

Re: H.I.D.s Issue
 
And if you don't have it wired wrong, the Hi/Lo controller is probably toast. There are diodes in there which act as one-way valves for electricity. They allow power from the high and low beam circuits to constantly apply power to the relay without backfeeding.

HazardousRanger 06-16-2011 02:03 PM

Re: H.I.D.s Issue
 
Quote:

Originally Posted by machine090767 (Post 455429)
He got banned again?

yep lmao

DesertJunky 06-19-2011 12:31 PM

Re: H.I.D.s Issue
 
What brand kit did you order? ALso, do you have bixenon (HID lo, HID hi) or the HID lo beam, halogen hi beam kit?

If you could, please post some pics of the plug and the wires you connected to the plugs. Sound like you might have some wires backwards

Rg1Baja 06-20-2011 03:28 PM

Re: H.I.D.s Issue
 
Sounds light the wiring is wrong. I wasnt paying attention when I put mine in and one side would work with brights on and the other with lows. I guess u shouldnt install in the dark. ha ha

BIGGPIGG4x4 06-24-2011 10:04 AM

Re: H.I.D.s Issue
 
Got it figured out yesterday. My kit is from V-led.com. I had to move the pins in the relay to connector cause the high/low/ground pins weren't in correct place. After I fixed that I got the fog lights in as well. All is working now with no issues. Very nice kit, best I have worked with.

tmoore78 06-24-2011 10:27 AM

Re: H.I.D.s Issue
 
good deal. glad you like them!


All times are GMT -7. The time now is 10:24 PM.