Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Roody1 Roody1 is offline

Learning to use the forums

Visitor Messages

Showing Visitor Messages 1 to 1 of 1
  1. Roody1
    03-14-2012 09:11 PM
    Roody1
    Need help: I have an '02 ranger 3.0L v-6 started having rough idle problems a few weeks ago so changed ignition coil because I was getting intermitent sparks with spark tester. Still rough idle so I replaced plugs and wires. Idles smoother but it feels like is idleing too low. Almost goes dead if I cut on the a/c, lacks power when climbing hills, feels like the converter is backfiring. I cleaned the MAF sensor and IAC valve. noticed today that the PCV valve is loose sitting in the rubber gromet and that the hose connecting to it kinks when vacuum pressure is applied. I don't want to throw parts at the problem is there any way to test for vacuum leaks, O2 sensors, IAC Valve,...? It throws code P0171-Bank 1 system too lean Any ideas?

Statistics

Total Posts
Visitor Messages
General Information
  • Last Activity: 04-02-2012 04:14 PM
  • Join Date: 03-24-2011
  • Referrals: 0

Feedback

iTrader Profile Recent Ratings
Feedback:
Positive Feedback:
0
0%
Members who left positive:
Members who left negative:
0
0
Total positive feedback: 0
View Complete Feedbacks for Roody1
  Past
Month
Past
6 Months
Past
12 Months
 Positive 0 0 0
 Neutral 0 0 0
 Negative 0 0 0