Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread

  #1  
Old 02-18-2010, 05:33 PM
Pbav8tor Pbav8tor is offline
Flyin High

 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,869
Default OHC Problem?

Well I got the OHC installed today, very nice day out. After getting everything hooked up I go check it out. The map lights don't work and the temp is stuck at 38*( it was 54* at the time). The compass works after setting the VAR. Too tired to check wires today, maybe tomorrow. Any thoughts? It looks good.
__________________
03 RANGER EDGE 3.0
60/40 Seat Mod, Expo Full Console, Expo Mod Diff Cover, Thunderbolt Signal Mirrors, Flowmaster, Billet Grills, One Piece Halo Projector Headlights, HID Fogs w/Halos,
LED Lightbar, Euro Taillights, Interior Accents Painted, OHC, Indigo Cluster, 7" LCD Headunit, Mustang Dome Light, Manik Brush Guard
PNW CREW
Reply With Quote
  #2  
Old 02-18-2010, 05:38 PM
smakes smakes is offline
Banned
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 3,005
Default

bulbs could be blown.

what color wires are coming out of your temp sensor?
Reply With Quote
  #3  
Old 02-18-2010, 06:23 PM
silver silver is offline
Ford Motor Co
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 162
Default

i would bet the temp sensor is fried or the wiring is fubared

as in the dome lights how did you hook them up
Reply With Quote
  #4  
Old 02-18-2010, 06:25 PM
Pbav8tor Pbav8tor is offline
Flyin High

 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,869
Default

I checked one(what a PIA) and it was good. Blue/white and blue/yellow on the temp sensor.
__________________
03 RANGER EDGE 3.0
60/40 Seat Mod, Expo Full Console, Expo Mod Diff Cover, Thunderbolt Signal Mirrors, Flowmaster, Billet Grills, One Piece Halo Projector Headlights, HID Fogs w/Halos,
LED Lightbar, Euro Taillights, Interior Accents Painted, OHC, Indigo Cluster, 7" LCD Headunit, Mustang Dome Light, Manik Brush Guard
PNW CREW
Reply With Quote
  #5  
Old 02-18-2010, 06:28 PM
Pbav8tor Pbav8tor is offline
Flyin High

 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,869
Default

Quote:
Originally Posted by silver View Post
i would bet the temp sensor is fried or the wiring is fubared

as in the dome lights how did you hook them up

I was thinking the same on the temp sensor. Tapped into the wires for the dome light according to the OHC How-To.
__________________
03 RANGER EDGE 3.0
60/40 Seat Mod, Expo Full Console, Expo Mod Diff Cover, Thunderbolt Signal Mirrors, Flowmaster, Billet Grills, One Piece Halo Projector Headlights, HID Fogs w/Halos,
LED Lightbar, Euro Taillights, Interior Accents Painted, OHC, Indigo Cluster, 7" LCD Headunit, Mustang Dome Light, Manik Brush Guard
PNW CREW
Reply With Quote
  #6  
Old 02-18-2010, 06:30 PM
silver silver is offline
Ford Motor Co
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 162
Default

the reason i state that is my friend ,the one i got my unit from,has the same issue with the temp reading but that's due to the fact he has yet installed the sensor .. for reasons of his own he is working on both the OHC and interior projects at the same time lol

so my best guess is the sensor or wiring to the unit thats flawed

Last edited by silver; 02-18-2010 at 06:33 PM.
Reply With Quote
  #7  
Old 02-19-2010, 10:16 AM
Pbav8tor Pbav8tor is offline
Flyin High

 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,869
Default

Well the temp sensor seems to read the lowest temp and sticks there. Now it reads 29*. Haven't checked the lights out yet, waiting for it to warm up a little more, 33* right now.
__________________
03 RANGER EDGE 3.0
60/40 Seat Mod, Expo Full Console, Expo Mod Diff Cover, Thunderbolt Signal Mirrors, Flowmaster, Billet Grills, One Piece Halo Projector Headlights, HID Fogs w/Halos,
LED Lightbar, Euro Taillights, Interior Accents Painted, OHC, Indigo Cluster, 7" LCD Headunit, Mustang Dome Light, Manik Brush Guard
PNW CREW
Reply With Quote
  #8  
Old 02-19-2010, 05:12 PM
Pbav8tor Pbav8tor is offline
Flyin High

 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,869
Default

When doing electical work your best tool is the VOM! Turns out I had a bad wire from the OHC to the dome light. Replaced the wire and now I have lights, cool. I didn't know that the light will come on when you open the door. Now I need another temp sensor, anybody got a spare one?
__________________
03 RANGER EDGE 3.0
60/40 Seat Mod, Expo Full Console, Expo Mod Diff Cover, Thunderbolt Signal Mirrors, Flowmaster, Billet Grills, One Piece Halo Projector Headlights, HID Fogs w/Halos,
LED Lightbar, Euro Taillights, Interior Accents Painted, OHC, Indigo Cluster, 7" LCD Headunit, Mustang Dome Light, Manik Brush Guard
PNW CREW
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search