Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Thread Tools Search this Thread

Old 01-29-2010, 11:05 AM
rmitchison rmitchison is offline
Learning to use the forums
Join Date: Jan 2010
Posts: 1
Default Climate control or a different issue?

Hello, I wanted to get some different opinions on an issue I've been having for about a month.

I have a '99 v6 xlt. The main symptom of my trouble is that my heater will only blow lukewarm air and that's after about 10 minutes worth of drive time. It seems to be directly linked to how hard I'm working the engine (60 mph gets lukewarm air, sitting still I get cold outside air). Also, my water temp and oil temp gauges stick an jump for about the same amount of time. Occasionally the heat when it's on full will feel like it should but those instances are happening less and less. Everything I've read so far points to a blending door or a vacuum tube problem but would that explain my irratic temp gauges which is why I'm posting. What's my real problem?

Many thanks in advance for your thoughts.

Last edited by rmitchison; 01-29-2010 at 11:07 AM.
Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ignition Control on a 3.0 94ranger3.0 3.0 Vulcan Tech 2 02-02-2010 08:05 AM
Lower Control Arm Duzan1 Suspension Tech 5 08-23-2009 05:48 PM
fan control issue tubzilla Electrical Tech 2 08-21-2009 03:02 PM
cruise control kb4422 Electrical Tech 30 07-27-2009 05:40 PM
cruise control bigblock119 General Tech 0 06-15-2009 07:35 AM