Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread

  #1  
Old 12-03-2009, 05:15 PM
LONGER LONGER is offline
Learning to use the forums
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 7
Default jerking/stumbling issue

2000 xlt 4x4 4.0L Automatic - 150k miles

Today on the way home cruising at 60MPH and went to give it some gas to speed up and it started jerking, almost like stumbling. No idiot light came on. I mashed it and it didnt do it nearly as bad. I came to the next stop figuring maybe the engine was gonna die, but it idled out smooth. In park, nuetral, and drive its fine, so its not an engine miss. Seems like its transmission related.
Just wondered if this may be a common issue and an easy fix.
I just bought the truck about 1,500 miles ago and havent had a single issue. I changed all fluids including tranny and filter when I got it. Trans fluid is fine. Thanks for your help.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-03-2009, 05:19 PM
STL STL is offline
...............

 
Join Date: May 2009
Posts: 23,398
Default

When was the last time other filters were changed like fuel, air filter
__________________
2005 Edge

Reply With Quote
  #3  
Old 12-03-2009, 05:33 PM
LONGER LONGER is offline
Learning to use the forums
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 7
Default

Took care of that when I bought it too. It really feels transmission related, was just hoping it was common, maybe a sensor or something. Its not engine misfire or stumble, its a jerking when taking off. Does it from a stop too, unless you ease into it and take off like a granny or mash it and take off hard. Not sure, Im worried its tranny slipping.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Jerking at 55mph garfieldfreak 4-Cylinder Tech 6 10-17-2011 11:57 AM
Wiper Issue Mike Electrical Tech 4 06-23-2010 10:20 PM
new 4x4 issue Kayledao Drivetrain Tech 3 09-05-2009 01:42 AM
hid issue sprtyboy Electrical Tech 1 05-24-2009 07:27 PM