Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread

  #1  
Old 08-05-2011, 03:37 AM
rex5 rex5 is offline
Learning to use the forums
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 3
Default Starting / Running Problem

I am having a starting issue. In the mornings, I start my truck and move it out of the garage. Starts fine and runs, I pull out of the garage and turn it off so that I can shut the garage door and lock up. I get back in my truck, turn the key, the engine turns over but it won't start up at all. There is a smell of gas like it's flooded (shouldn't happen with fuel injection, my guess). Either my wife takes me to work, or I take her car and when I get back home and try to start the truck it fires up with no problems. I hear all the 'clicks' and sometimes you can hear the pump pressure up and other times you can't. Is this a fuel pump issue or something else? Or the fuel filter? This has happened twice this week, Monday and Thursday. I bought this truck this past April and have replaced the fuel filler hose. This is my first Ford. Thanks for any help in this.
__________________

rex5
1993 Ford Ranger XLT standard cab
3.0 V-6, Automatic, 195K+ miles
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
having trouble starting and running catchfast11 4.0 SOHC / 4.0 OHV Tech 1 06-28-2011 09:40 PM
Starting problem admrial90 3.0 Vulcan Tech 4 02-16-2011 10:29 AM
Rough starting problem as well as high/low idle problem Ins4nity 4-Cylinder Tech 7 02-16-2011 06:10 AM
88 2.3L Starting Problem 88FordRangerx 4-Cylinder Tech 0 10-01-2010 04:27 PM