Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread

  #1  
Old 10-25-2009, 09:59 PM
loc loc is offline
Learning to use the forums
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 2
Default Stutter when I start

I have a 2006 Ranger with 30000 miles. When the truck sits for over 10 hours and I try to start it she stutters a bit then runs fine. After it starts it will not do it again unless the truck sits for longer then 10 hours. I replaced the battery still no help. Also it is not throwing any codes. Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 10-25-2009, 10:11 PM
blueovelboy blueovelboy is offline
GO SHARKS
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,523
Default

any smoke out tail pipe?
__________________
Jay's
09 XL reg cab
L4 2.3 , 40 series flowmaster , tinted windows 5% back 35% sides ,muffler removed from air box mod ,and ac on off switch mod , blinker mod, avs window vent shades
coming soon! k&n drop in/fiberglass bed cover/bed sprayed liner
Reply With Quote
  #3  
Old 10-25-2009, 10:38 PM
loc loc is offline
Learning to use the forums
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 2
Default

no smoke at all.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-01-2009, 01:26 AM
Ranger_EDGE Ranger_EDGE is offline
SVT
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 2,522
Default

i have the exact same problem!!! over 10 hours is the same also. mine makes a sound like the air compressor is turning on. a click sound. sometimes i clicks a lot like a relay click click click click really bad. is it my starter? and i heard the cold weather effects the trucks cold starts.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-01-2009, 06:14 AM
STL STL is offline
...............

 
Join Date: May 2009
Posts: 23,398
Default

Could be starter
__________________
2005 Edge

Reply With Quote
  #6  
Old 01-17-2010, 12:20 AM
Ranger_EDGE Ranger_EDGE is offline
SVT
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 2,522
Default

this was a while ago but it was my serpentine belt slipping. ever since i got my new one last week the sound is gone every morning since. crazy it was doing that. the guy i got it from said he just replaced.
__________________
-1995 ford ranger prerunner, 4.0, 4x4, 5-speed, 62k original miles, 2.5 radflo bypass front and 2.5 radflo triple bypass rear, deavers f23, 4.56 gears front and back, 07 seats, 07 mirrors, 35x12.50 bfg a/t, 4" fiberwerk glass front and rear, eagle alloy rims, 6k hid heads, two 8k hid off road lights, 34" led light bar, bed/roll cage/engine cage, 25 gallon fuel cell, cut and extended beams/radius arms
-2000 ford SVT f150 lightning -SOLD Lifted 2001 Ford Ranger EDGE, April's 2012 TOTM
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Won't Start with the key lukeylikadonut Electrical Tech 5 06-12-2010 08:50 AM
97 4.0 will not start sometimes SMOKEY MNT. ROB 4.0 SOHC / 4.0 OHV Tech 2 10-23-2009 04:52 PM
94 with 4.0 want start Gene 4.0 SOHC / 4.0 OHV Tech 4 08-23-2009 08:46 PM
1998 2.5l will not start jtvrba 4-Cylinder Tech 3 07-14-2009 02:58 PM
Won't start 95 flossin' General Tech 3 05-16-2009 02:05 PM