Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Thread Tools Search this Thread

Old 08-05-2010, 04:53 AM
rmantz04 rmantz04 is offline
Learning to use the forums
Join Date: Aug 2010
Posts: 2
Default a/c problem!

I have a 94 ranger with the 2.3l in it. It is supercab and has a manual tranny. The air hasn't worked n a couple of years and i just never messed with it. I put some r-134a in it yesterday and the compressor came back on and seemed to be running fine, but its not blowing any cold air. The clutch kicks on about every 5 secs by my count. Does anybody have any suggetions? Thanks for any help you can provide!
1994 ranger 2.3l 2wd.
Reply With Quote
Old 08-05-2010, 05:36 AM
schultzkenneth schultzkenneth is offline
Same Stuff, Different Day
Join Date: May 2010
Posts: 455
Default Re: a/c problem!

check your accumulator, mine in the 97 rusted through, also had to replace the pressure switches so, that could be to.

1997 Ford Ranger XLT, 2.3L I4, Auto, 2wd, Regular Cab, 91k miles. 7.5in 4.10 Open Rear Axle

Originally Posted by FireRanger View Post
Experience is useless if it is wrong, and there's a lot of experienced morons.
Keep the air in the spare, and the bag in the wheel - Adam Carolla
Reply With Quote
Old 08-05-2010, 06:12 AM
f4istunter f4istunter is offline
Join Date: Jul 2010
Posts: 74
Default Re: a/c problem!

make sure the truck is on when your putting the r-134a
when the truck is off your using the pressure inside the can to push the freon in the system and its not strong enough
when the truck is on the compressor will suck the freon out of the can
Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Anyone got the same problem 01Ranger01 Exterior Tech 3 06-13-2010 08:34 AM
problem duane321 Lifted Suspension 5 02-16-2010 09:56 PM
what could be the problem? fordguyforever 4.0 SOHC / 4.0 OHV Tech 2 01-12-2010 08:55 PM
Problem? cody_ranger General Tech 2 08-02-2009 11:25 AM