Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Thread Tools Search this Thread

Old 07-02-2010, 05:32 AM
gato gato is offline
Learning to use the forums
Join Date: Jun 2010
Posts: 1
Default 99 Ford Ranger 3.0 issue need help plz

Hello everyone first of all, I have a 99 Ford Ranger 3.0 2wd, issue im tackling right now is a code p0117 ECT circuit issue. Ive replace thed ECT sensor next to the thermostat and the one next to the radiator fan and im still getting the code. Has anyone had this issue before?

The truck hesitates to start as well when its cold. Ive replace the spark plugs with oem iridium spark plugs and the cables, replaced the serpentine belt, cleaned out the IAC with Carb cleaner, cleaned the short ram intake with K&N cleaner and placed back in the truck. Ive read the forums and i think its a vacuum issue so i think ill have to track all the hoses.

AC was working yesterday and out of the blue it stopped blowing cold air. Checked all the fuses to see if that was the issue and I dont have a blown fuse. Checked the vacuum lines inside the cabine to make sure anything didnt come un-done and everything in the cabin seems to be ok. The AC system blows hot air when i change the temperature it just doesnt blow cold air. I took it to Meineke and they check to make sure the tank had fluid in it and its fine. Not sure how to check the relays to see if thats the issue and not sure where to look for the relay for the ac system (not sure if that could be the issue). Any one had a similar problem with this before?

The ECL doesnt trigger any other codes except for the p0117 code.

Appreciate any help anyone can provide, Ive been trying to figure out this issue for the past 4 days and nothing. Thanks all.
Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2000 Ford Ranger Belt Squeaking Issue? Moto 3.0 Vulcan Tech 19 12-12-2014 09:15 PM
Fuel Issue - 1998 Ford Ranger ford ranger noob General Tech 15 12-11-2012 04:34 PM
1999 Ford Ranger 3.0 Brake Issue?? mac777daddy 3.0 Vulcan Tech 2 07-22-2009 08:00 AM
1985 Ford Ranger 2.3 L Spicker and Sputter issue? ballaforever2007 Electrical Tech 3 06-02-2009 12:33 PM
2000 ford ranger head issue 4.0L v6? Ranger GT500 General Ford Ranger Discussion 2 01-03-2009 06:40 PM