Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread

  #1  
Old 06-15-2011, 07:57 PM
BIGGPIGG4x4 BIGGPIGG4x4 is offline
Like the Forums
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 31
Default H.I.D.s Issue

So, I recently installed H.I.D. 6000k Headlights from V-led.com and the truck is saying my brights are on. When you click the brights on the light on the dash gets brighter but lights dont change any. I ordered the hi/low h.i.d. kit. Also, when the headlights are on my foglights wont work because the truck thinks the brights are on. I tried installing the h.i.d. kit in the foglights and I can never get them to turn on. I have a relay kit in the truck for headlights. Any idea on what causes this?
__________________
2004 Ford F-350 "Bigg Pigg Edition" *SOLD*

2005 Ford Ranger*SOLD*

2003 Ford Ranger 4x4 Fx4
Reply With Quote
  #2  
Old 06-16-2011, 04:43 AM
BIGGPIGG4x4 BIGGPIGG4x4 is offline
Like the Forums
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 31
Default Re: H.I.D.s Issue

Anyone... Anyone... Bueller?
__________________
2004 Ford F-350 "Bigg Pigg Edition" *SOLD*

2005 Ford Ranger*SOLD*

2003 Ford Ranger 4x4 Fx4
Reply With Quote
  #3  
Old 06-16-2011, 04:50 AM
Rango88 Rango88 is offline
N/A
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 9,031
Default Re: H.I.D.s Issue

If GGlighting wasnt banned he would be able to answer this... hopefully someone else will chime in.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-16-2011, 06:04 AM
tmoore78 tmoore78 is offline
Ford Ranger Driver
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 981
Default

inside the harness that is supplied with the hids, the ground is in the wrong slot. mine was exactly the same. switch it around till it works
__________________
2007 FORD RANGER XLT EXTENDED CAB - 4.0, 4x4, 5sp
Ultragauge, 10" L7 W/ 2200W PA Amp, CB W/4' Fiberglass whip, PA system, LEER shell w/led 3rd brake and custom remover, LED taillights in mudflaps, 5K 55W HIDs, Aux reverse lights, DIY bed liner, Hellas, Bed mat (cut up livestock mat).


Quote:
Originally Posted by 2004xlmiller View Post
yea with 4.10s a 3.slow and 33s it will be a 3.dudegetthefuckouttamywayyouresoslow
Reply With Quote
  #5  
Old 06-16-2011, 12:29 PM
TerrenceStuart TerrenceStuart is offline
Old man driver.
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 14,895
Default Re: H.I.D.s Issue

Quote:
Originally Posted by Rango88 View Post
If GGlighting wasnt banned he would be able to answer this... hopefully someone else will chime in.
He got banned again?
__________________
some kind of vehicle.
Reply With Quote
  #6  
Old 06-16-2011, 12:35 PM
Tom Tom is offline
Ranger Enthusiast
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 6,829
Default Re: H.I.D.s Issue

Sounds like you have your high beams wired backwards.

Read the install guide again:

https://www.ddmtuning.com/support/in...1&pcid=0&nav=0

----------

Quote:
Originally Posted by tmoore78 View Post
inside the harness that is supplied with the hids, the ground is in the wrong slot. mine was exactly the same. switch it around till it works
^^ What he said.
__________________
2006 Ford Ranger Sport 4.0 2WD on 32x11.50R15s
-3" Doetsch Spindle Lift


Using the forum:
How to Post on the Forum
Creating a signature (do this before asking any questions)
Upload an Avatar (image of your Ranger)
How to Post Pictures on the Forum
Switch the site layout: Light Theme or Dark Theme

Things to do:
Participate in Truck of the Month
Participate in the Ranger Photo Contest
Participate in the Non-Automotive Photo Contest
Become a Site Contributor
Shop at the FordRangerForum.com Store
Reply With Quote
  #7  
Old 06-16-2011, 12:53 PM
FireRanger FireRanger is offline
Blinded by the light
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 7,674
Send a message via AIM to FireRanger
Default Re: H.I.D.s Issue

And if you don't have it wired wrong, the Hi/Lo controller is probably toast. There are diodes in there which act as one-way valves for electricity. They allow power from the high and low beam circuits to constantly apply power to the relay without backfeeding.
__________________
(Formerly)
FireRanger
2003 Edge 4.0 4wd

How to: Aux light wiring, relays, & fuses
Info: 300+ intake threads here on FRF
Info: HID Projectors
How To: NO HEAT Troubleshooting Guide
Reply With Quote
  #8  
Old 06-16-2011, 02:03 PM
HazardousRanger HazardousRanger is offline
Hazardous to Your Health!
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 9,995
Default Re: H.I.D.s Issue

Quote:
Originally Posted by machine090767 View Post
He got banned again?
yep lmao
__________________
Ford Ranger Edge Supercab, 2004 3.0 Auto, 2WD, 4.10 Axle 31x10.5x15 BF Goodrich All Terrain T/A KO's


My Truck Is My Mountain Bike's Ride!

Class III hitch, Rhino Bedliner, Almost Maxed T-Bar Crank, Tuff Country Add A Leaf, Custom Low Anchor Points, OEM ('99) Tow Hooks, Pro Comp Offroad Lights , Mustang Dome Light, Clear Corners, Slim Toolbox, Blinker Mod,Cargo Brake Light Mod,Expo Lighted Visors, Ultra Silverstar heads/fogs, Fog/high mod, Reverse/switched lights, Bike Fork Mounts
Reply With Quote
  #9  
Old 06-19-2011, 12:31 PM
DesertJunky DesertJunky is offline
Banned
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 4
Default Re: H.I.D.s Issue

What brand kit did you order? ALso, do you have bixenon (HID lo, HID hi) or the HID lo beam, halogen hi beam kit?

If you could, please post some pics of the plug and the wires you connected to the plugs. Sound like you might have some wires backwards
Reply With Quote
  #10  
Old 06-20-2011, 03:28 PM
Rg1Baja Rg1Baja is offline
DirtFreeks Mtrspts #7299
 
Join Date: May 2011
Posts: 180
Default Re: H.I.D.s Issue

Sounds light the wiring is wrong. I wasnt paying attention when I put mine in and one side would work with brights on and the other with lows. I guess u shouldnt install in the dark. ha ha
__________________
DirtFreeks Motorsports
Reply With Quote
  #11  
Old 06-24-2011, 10:04 AM
BIGGPIGG4x4 BIGGPIGG4x4 is offline
Like the Forums
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 31
Default Re: H.I.D.s Issue

Got it figured out yesterday. My kit is from V-led.com. I had to move the pins in the relay to connector cause the high/low/ground pins weren't in correct place. After I fixed that I got the fog lights in as well. All is working now with no issues. Very nice kit, best I have worked with.
__________________
2004 Ford F-350 "Bigg Pigg Edition" *SOLD*

2005 Ford Ranger*SOLD*

2003 Ford Ranger 4x4 Fx4
Reply With Quote
  #12  
Old 06-24-2011, 10:27 AM
tmoore78 tmoore78 is offline
Ford Ranger Driver
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 981
Default Re: H.I.D.s Issue

good deal. glad you like them!
__________________
2007 FORD RANGER XLT EXTENDED CAB - 4.0, 4x4, 5sp
Ultragauge, 10" L7 W/ 2200W PA Amp, CB W/4' Fiberglass whip, PA system, LEER shell w/led 3rd brake and custom remover, LED taillights in mudflaps, 5K 55W HIDs, Aux reverse lights, DIY bed liner, Hellas, Bed mat (cut up livestock mat).


Quote:
Originally Posted by 2004xlmiller View Post
yea with 4.10s a 3.slow and 33s it will be a 3.dudegetthefuckouttamywayyouresoslow
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
01 Edge-2WD-SUSPENSION ISSUE-POSSIBLE TORSION BAR ISSUE angelomm Suspension Tech 13 11-18-2010 10:16 PM
is this an issue? 01DangerRanger Wheels and Tires 18 10-11-2010 08:20 PM
Possible CB issue, or I'm just THAT new to it.... speedfreak87 Electrical Tech 12 09-07-2010 12:27 PM
A\C issue micah 4-Cylinder Tech 4 07-17-2010 05:14 AM
So im having an issue with my A/C Dyl Pikl 4-Cylinder Tech 2 05-08-2010 06:11 PM