Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread

  #1  
Old 05-31-2011, 08:35 PM
ua1322 ua1322 is offline
Roll Tide!
 
Join Date: May 2011
Posts: 18
Send a message via AIM to ua1322
Default Gauge lights not working after CD player and amp wires ran

Ok...so today I put in an aftermarket Pioneer CD player. This isn't my first rodeo and I've put in between 10 to 15 different cd players. I put that in and it worked. Everything works fine with the cd player. I also ran my RCA cables and blue wire down the passenger side of my truck because I'm going to put my system in. I ran those obviously behind the cd player, behind the glove box and down into the passenger side kicker place where the fuses are. I ran them down past that and out the bottom and screwed them down below the passenger side base plate. When I completed all of this work I cranked her up and the CD player works fine again and I also have those wires ran to make it easier. I then noticed that NONE of my gauge cluster aside from the center lights including the seat belt, e brake, etc going off. It worked fine last night and I'm assuming i've possibly popped a fuse or something possible like that. I was hoping someone could help me out and give me an idea to as what I have done to mess up my gauge cluster lights. I have a 2004 Ford Edge 3.0


I already posted this in electrical part but wasn't getting the turn out I
Wanted.


I have since checked the fuse and found a 5 amp fuse on the first row was blown. I took one out of another spot that was also 5 amp and placed it in there just to see if it was a blown fuse was the problem. I cranked it up and still nothing. I went to check the fuse to see if it was still intact and it also blew. So i've blown two 5 amp fuses in the same spot on the first row. The lights on my gauge cluster and my HVAC etc are not working. What could make this fuse blow repeatedly?
Reply With Quote
  #2  
Old 05-31-2011, 08:45 PM
HazardousRanger HazardousRanger is offline
Hazardous to Your Health!
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 9,995
Default Re: Gauge lights not working after CD player and amp wires ran

okay so now uve discoverd the problem, uve got an overload somewhere and idk how to fix that but u do lol


typically threads are read based on new posts. my reocmmendation is to bump ur thread instead of making two threads
__________________
Ford Ranger Edge Supercab, 2004 3.0 Auto, 2WD, 4.10 Axle 31x10.5x15 BF Goodrich All Terrain T/A KO's


My Truck Is My Mountain Bike's Ride!

Class III hitch, Rhino Bedliner, Almost Maxed T-Bar Crank, Tuff Country Add A Leaf, Custom Low Anchor Points, OEM ('99) Tow Hooks, Pro Comp Offroad Lights , Mustang Dome Light, Clear Corners, Slim Toolbox, Blinker Mod,Cargo Brake Light Mod,Expo Lighted Visors, Ultra Silverstar heads/fogs, Fog/high mod, Reverse/switched lights, Bike Fork Mounts
Reply With Quote
  #3  
Old 05-31-2011, 09:49 PM
TerrenceStuart TerrenceStuart is offline
Old man driver.
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 14,895
Default Re: Gauge lights not working after CD player and amp wires ran

josh, you don't need to make the same thread in multiple area's of the forum.
__________________
some kind of vehicle.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-31-2011, 09:59 PM
ben10 ben10 is offline
slut life
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,014
Default Re: Gauge lights not working after CD player and amp wires ran

could be an over load or a short in your wiring.
__________________
99 extended cab, 4.0, auto, 33s, 4x4 lifted with some stuff done

98 2wd 2.5, 5 speed, dropped with some stuff done
Reply With Quote
  #5  
Old 05-31-2011, 11:23 PM
ua1322 ua1322 is offline
Roll Tide!
 
Join Date: May 2011
Posts: 18
Send a message via AIM to ua1322
Default Re: Gauge lights not working after CD player and amp wires ran

I think when I ran the wires I might have caused a short...I'm gonna have to investigate a little more tomorrow!!! makes me sad =(
Reply With Quote
  #6  
Old 06-01-2011, 05:12 PM
ua1322 ua1322 is offline
Roll Tide!
 
Join Date: May 2011
Posts: 18
Send a message via AIM to ua1322
Default Re: Gauge lights not working after CD player and amp wires ran

So...come to find out for whatever reason...its my Pioneer CD player causing the fuse to pop. I removed it and unplugged it and put the fuse in and the gauge and HVAC lit up like a Christmas tree. So I'm not sure exactly what the problem is now lol. Least I figured that one out.
Reply With Quote
  #7  
Old 06-01-2011, 05:17 PM
Drexl Drexl is offline
Banned
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 752
Default Re: Gauge lights not working after CD player and amp wires ran

You should leave electronics installations to professionals.
Reply With Quote
  #8  
Old 06-01-2011, 06:18 PM
ua1322 ua1322 is offline
Roll Tide!
 
Join Date: May 2011
Posts: 18
Send a message via AIM to ua1322
Default Re: Gauge lights not working after CD player and amp wires ran

You gonna pay the $150 for me to take it to a "professional" I was asking for troubleshooting tips not smart remarks.
Reply With Quote
  #9  
Old 06-01-2011, 06:25 PM
reconjb reconjb is offline
Found a Diesel
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 10,686
Default Re: Gauge lights not working after CD player and amp wires ran

check the wiring harness to make sure all the wires match up to the corresponding functional wire on the truck side to make sure you don't have a wire going to the wrong place could cause it to blow a fuse
__________________
Truck: 2000 Ford Ranger XLT 4.0 4x4 ext cab
My Build Thread
Mod Ideas
Don't Forget to:
Create a Signature
Show your system

Mods: Brush guard|Front Hitch|Expo Roof Rack|Train Horn|Door/Dash/step/Hood Leds|2" lift|Rear Tow Points|On-Board Air System| 22" & 40" LED bar|and More!
Reply With Quote
  #10  
Old 06-01-2011, 07:38 PM
Drexl Drexl is offline
Banned
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 752
Default Re: Gauge lights not working after CD player and amp wires ran

Quote:
Originally Posted by ua1322 View Post
You gonna pay the $150 for me to take it to a "professional" I was asking for troubleshooting tips not smart remarks.
It's worth it if you don't know what you're doing and you get to support your local retailers.
Reply With Quote
  #11  
Old 06-01-2011, 11:26 PM
ua1322 ua1322 is offline
Roll Tide!
 
Join Date: May 2011
Posts: 18
Send a message via AIM to ua1322
Default Re: Gauge lights not working after CD player and amp wires ran

...fixed the prob...just took me a few mins of looking over what all I had done...without professional help lol
Reply With Quote
  #12  
Old 06-02-2011, 12:14 AM
doyouquaxu doyouquaxu is offline
Almost ******
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 7,480
Default Re: Gauge lights not working after CD player and amp wires ran

Quote:
Originally Posted by Drexl View Post
You should leave electronics installations to professionals.
how do you think those guys became professionals? everyone has to learn
__________________
Why does everyone think prerunners just jump stuff?


Please click HERE to watch this video!
Reply With Quote
  #13  
Old 06-02-2011, 12:45 AM
LTRANGER LTRANGER is offline
Ford Tough
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 227
Default

Quote:
Originally Posted by doyouquaxu View Post
how do you think those guys became professionals? everyone has to learn
Yepp, I don't know a lot of stuff but I want to learn so I do all my own work and mess my own shit up then re do it the right way, but I'm always learning on my own


Sent from my iPhone using Tapatalk;D
Reply With Quote
  #14  
Old 06-02-2011, 01:01 AM
ua1322 ua1322 is offline
Roll Tide!
 
Join Date: May 2011
Posts: 18
Send a message via AIM to ua1322
Default Re: Gauge lights not working after CD player and amp wires ran

Glad to know there are some guys out there that mess stuff up and fix it afterwards lol...I sure as hell did that
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1994 Mazda B3000/Ford Ranger fuel gauge and temperature gauge not working? Adam T Electrical Tech 6 03-30-2014 12:11 PM
Gauge lights not working after CD player and amp wires ran ua1322 Electrical Tech 8 05-31-2011 07:23 PM
help with stock cd player..not working RED08 Audio / Video 16 04-25-2011 03:41 AM
gas gauge not working bud0810 3.0 Vulcan Tech 4 10-30-2010 08:22 PM
installed cd player. only one speaker working now bagged02 Audio / Video 2 01-25-2010 09:19 AM