Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread

  #1  
Old 02-17-2011, 04:33 PM
Josh494949 Josh494949 is offline
Like the Forums
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 35
Default Running problem

Right so I recently bought a ford ranger (that I love)
It's a work horse with 1 owner and 100k on the clock
It's a 99 super cab 2.5 none turbo 2 WD

My question is
When driving some time the truck feels restricted as though it is holding back, in 5 th gear it will do 70mph at 3000rpm and no more

Now this may be coincidence but on a full tank it will rev over 3000rpm and do around 85mph and feels more responsive to drive

Once I get to half a tank the problem sets back in and wont go above 70

When I get to my last quarter of a tank I cam get back to 80 sometimes

As I said this may be a coincidence

Can any one recommend anything?
Also what else is prone to failure on this model truck?
It's been serviced every 4 months and was serviced day I bought it
Iv had no problems I can see except it aims sluggish some times

All help appreciated

----------

Oh I also noticed that it has a new looking radiator and coolant bottle, there are no leaks yet when I fill it up I can take it for a 100m drive and the coolant is back low... There are no leaks and the temp gauge is not getting above half way? What could this be?
Reply With Quote
  #2  
Old 02-17-2011, 11:49 PM
Josh494949 Josh494949 is offline
Like the Forums
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 35
Default Re: Running problem

Bump?
Reply With Quote
  #3  
Old 02-18-2011, 11:02 AM
Josh494949 Josh494949 is offline
Like the Forums
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 35
Default Re: Running problem

Sorry to keep bumping but has any one any idea?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rough starting problem as well as high/low idle problem Ins4nity 4-Cylinder Tech 7 02-16-2011 06:10 AM
What part is this? (pic) Blower problem, this the problem? stuck on vent! Chargerondavins General Tech 2 10-02-2010 09:46 AM
Need help getting the 2.0 running. stingray2232 4-Cylinder Tech 2 09-01-2010 07:11 AM
running much too rich.chasing problem all the way to the PCM R's Guitars 4.0 SOHC / 4.0 OHV Tech 4 03-30-2010 09:00 PM
not running right redneck_ranger_1991 2.9 Liter Tech 1 04-26-2009 11:10 PM