Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread

  #1  
Old 09-22-2010, 03:21 PM
canadiangurl canadiangurl is offline
You can't fix stupid
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 175
Default Another HID question

So I've installed my HIDs from DDM (9007 high/low kit). They work when my truck is turned off. As soon as I turn my truck on, the passenger side light goes out. I've triple checked everything, and my brother is going crazy right now trying to figure out what's wrong. Any suggestions? I've also sent an email to DDM support, but I figured I'd get a quicker response on here.
Thanks!
__________________
2008 XLT 4.0 auto ext cab 4x4
Levelled, 265/75/16 ProComp Xtreme AT on ProComp wheels, dual exhaust, more to come
Reply With Quote
  #2  
Old 09-22-2010, 03:32 PM
edgeman4.0 edgeman4.0 is offline
THE COMPLAINT DEPARTMENT
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 3,962
Default Re: Another HID question

mine does that too.. they've got to have full power (12v+) to get the ballasts powered.

i have a theory, seeing that the pass side is furthest from the battery.. its last to get the power when you start the truck up. i'm sure i'm prob wrong.
__________________
2001 Ford Ranger Supercab (4dr), Oxford White, 4.0 Sohc, 4x4, Manual trans (hurst equipped), 4:10's, 3" body lift.
Quote:
Originally Posted by Demon-FX4 View Post
The Edgeman sees his prey and strikes out from the darkness.
Quote:
Originally Posted by Rango88 View Post
Dont f+ck with Ch+ck
Reply With Quote
  #3  
Old 09-22-2010, 03:38 PM
canadiangurl canadiangurl is offline
You can't fix stupid
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 175
Default Re: Another HID question

I wouldn't be too concerned if it came on eventually, but it doesn't. I had to make a trip to the store and truck was running for at least 20 min and still nothing on passenger side.
__________________
2008 XLT 4.0 auto ext cab 4x4
Levelled, 265/75/16 ProComp Xtreme AT on ProComp wheels, dual exhaust, more to come
Reply With Quote
  #4  
Old 09-22-2010, 03:42 PM
edgeman4.0 edgeman4.0 is offline
THE COMPLAINT DEPARTMENT
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 3,962
Default Re: Another HID question

Quote:
Originally Posted by canadiangurl View Post
I wouldn't be too concerned if it came on eventually, but it doesn't. I had to make a trip to the store and truck was running for at least 20 min and still nothing on passenger side.
all you have to do is turn the switch off, and turn it back on again while the truck is running.
__________________
2001 Ford Ranger Supercab (4dr), Oxford White, 4.0 Sohc, 4x4, Manual trans (hurst equipped), 4:10's, 3" body lift.
Quote:
Originally Posted by Demon-FX4 View Post
The Edgeman sees his prey and strikes out from the darkness.
Quote:
Originally Posted by Rango88 View Post
Dont f+ck with Ch+ck
Reply With Quote
  #5  
Old 09-22-2010, 03:49 PM
canadiangurl canadiangurl is offline
You can't fix stupid
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 175
Default Re: Another HID question

Just ran out and tried that. Still no luck Thanks for the tip though
__________________
2008 XLT 4.0 auto ext cab 4x4
Levelled, 265/75/16 ProComp Xtreme AT on ProComp wheels, dual exhaust, more to come
Reply With Quote
  #6  
Old 09-22-2010, 03:57 PM
edgeman4.0 edgeman4.0 is offline
THE COMPLAINT DEPARTMENT
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 3,962
Default Re: Another HID question

hmm... np. check the ground lead on the pass side, the hid harness pushed my ground pin out of the stock harness and it wouldnt make a connection too.
__________________
2001 Ford Ranger Supercab (4dr), Oxford White, 4.0 Sohc, 4x4, Manual trans (hurst equipped), 4:10's, 3" body lift.
Quote:
Originally Posted by Demon-FX4 View Post
The Edgeman sees his prey and strikes out from the darkness.
Quote:
Originally Posted by Rango88 View Post
Dont f+ck with Ch+ck
Reply With Quote
  #7  
Old 09-22-2010, 04:19 PM
DrIftKi7Vg DrIftKi7Vg is offline
Sunny Soonkyu <3
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 4,401
Send a message via AIM to DrIftKi7Vg Send a message via MSN to DrIftKi7Vg
Default Re: Another HID question

Yo edge, what kind of kits are you using? Because your display picture is sick. I like that color even in day time. Must look sick at night.
__________________
Sunny
2002 Ford Ranger Edge Flex Fuel 2wd
LED Crazy!
Complete Pioneer Audio setup
5000k HID Projector retrofit and 3000k Fogs
Super Turbo Dynomax Exhaust
Mustang Dome Light Mod - Fog Light Mod
Achilles Desert Hawk 255/45/20 with 20'' rims

Much more!
Reply With Quote
  #8  
Old 09-22-2010, 04:56 PM
Casper Casper is offline
Adam's > Everything else
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 1,636
Default Re: Another HID question

It might be because of your DRL's
__________________
98 Ranger some stuff done

PNW Crew
Reply With Quote
  #9  
Old 09-22-2010, 07:06 PM
stephen stephen is offline
Ford Ranger Driver
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 3,274
Default Re: Another HID question

is this a common problem? im planning on getting the same kit soon and am just a little curious.
__________________
2008 Sport Black 3.0 V6 2WD.
Build Thread

Reply With Quote
  #10  
Old 09-22-2010, 07:17 PM
canadiangurl canadiangurl is offline
You can't fix stupid
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 175
Default Re: Another HID question

Ok so I don't know what my brother did but we got it working, just have to turn on my lights before starting the truck - not a big deal. But now it strobes slightly... grrr!!
I've looked into disabling my DRLs but apparently it's something the dealer needs to do as they're programmed in, not as simple as pulling a fuse anymore. I've heard of people applying their e-brake slightly to bypass them, or just turning their lights on from the start which is what I'm planning on doing. I usually turn my lights on anyways.
Any suggestions with the strobing? Still just the one side, I might have to play around with the wiring a little more...
Thanks everyone!
__________________
2008 XLT 4.0 auto ext cab 4x4
Levelled, 265/75/16 ProComp Xtreme AT on ProComp wheels, dual exhaust, more to come
Reply With Quote
  #11  
Old 09-23-2010, 12:23 AM
edgerider2002 edgerider2002 is offline
Banned
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,680
Default Re: Another HID question

If by the strobe you mean the light output kind of bouncing I used to have that. Got a relay kit and solved that problem
Reply With Quote
  #12  
Old 09-26-2010, 11:09 AM
BlackBy4 BlackBy4 is offline
Ford Tough
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 238
Send a message via AIM to BlackBy4 Send a message via MSN to BlackBy4 Send a message via Skype™ to BlackBy4
Default Re: Another HID question

The kit I use has error cancelling technology built into the ballast,and comes with a relay harness, so all I had to do was wire it up, install the bulbs, and it works perfectly
55W 6000K 9007 kit
__________________
Nathan

-2010 4.0L 5-speed 4x4 Black Sport
3" SR Bodylift | T-Bar Crank | 6400 Shackles | 315/75/16 Disco S/T | Hella Rallye 4000 9" | 55W 6000K HID
Reply With Quote
  #13  
Old 09-27-2010, 03:53 AM
desjardo desjardo is offline
Ford Ranger Driver
 
Join Date: May 2010
Posts: 501
Default Re: Another HID question

drls use 6 volt.
If you ever start and realize you forget heads shut em off, push emerg a lil, then turn on and release emreg.
__________________
2006 Ranger FX4 Level 2
33x12.5 Hankook Dynamic M/T, Ion Aluminum Alloy 15x10 -4inch offset,Front winch bumper, superwinch ep9.0, 3" B/L, Torsion Crank, Chrome Bed Bar, 2 x 100 watt offroads, 6000k HID Heads/Fog(s), Pioneer H.U., 12" Jackhammer, Alpine mrp 500,train horn, whelen pa/siren
Mods
Headlight, Fog, Airbox, Blue led interior(not gauge cluster yet), blue led l/p, blue led side markers, color match skid plates
To come
sliders, suspension lift, rear bumper, tire carrier, tailgate
Reply With Quote
  #14  
Old 11-18-2010, 10:50 AM
GAROUTTE78 GAROUTTE78 is offline
Turtle Power
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 258
Default Re: Another HID question

My HIDs go off right after I start my truck. Sometimes the left side may go off and sometimes its the right side. Seems like after a few minutes they stay on. Kinda annoying
Reply With Quote
  #15  
Old 11-18-2010, 10:56 AM
96 greeny 96 greeny is offline
Like the Forums
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 40
Default Re: Another HID question

you need a new battery or have a bad connection at the battery thats what mine did in my contour svt
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HID in KC Ranger01 Exterior Tech 4 02-22-2011 01:08 AM
HID Question calebw15 Exterior Tech 3 09-22-2010 01:25 PM
Who hid my flasher? Where? PaulBennett Interior Tech 3 08-22-2010 10:46 PM
For Sale: HID Bulbs, HID Ballast, Sylvania Heads and Fogs-CA edgerider2002 Exterior Parts 2 03-21-2010 10:16 AM
quick hid question mb128 General Ford Ranger Discussion 28 01-30-2010 12:16 AM