Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread

  #1  
Old 04-03-2019, 04:24 PM
Fred_Man Fred_Man is offline
Learning to use the forums
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 1
Default Lean Code Bank 1

I have a 2000 ford ranger 4 cylinder 5 speed manual 176,000 miles. I just replaced the exhaust system and catalytic converter along with the 2 o2 sensors. ever since ive been getting a lean code there are no exhaust leaks or vacuum leaks. but on the muffler to intermediate pipe connection where the u bolt is there is been a little bit of black soot coming out would that cause cold air to go upstream and cause a lean code? had no engine codes before the work
__________________
2000 ford ranger 4 Banger 5 speed manual
Reply With Quote
  #2  
Old 04-10-2019, 05:57 PM
bjurke bjurke is offline
Ford Tough
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 339
Default Re: Lean Code Bank 1

one other possibility. i have a 2010 ranger. wiring harness was resting on top of motor and egr valve wiring was burnt through so egr valve was not working. after i elevated harness and replaced bad wiring problem solved.
Reply With Quote
Reply

Tags
exhaust, lean code, muffler

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bank 1 Bank 2 lean code kubaduba 3.0 Vulcan Tech 27 12-02-2016 03:53 PM
HELP 01 Ford Ranger 4x4 lean code bank 1 (p0171) Chandlermcm 4.0 SOHC / 4.0 OHV Tech 7 06-24-2015 06:32 AM
System lean bank 1 and 2. Tylermorton5 4.0 SOHC / 4.0 OHV Tech 4 01-06-2015 11:12 AM
Help Bank 2 lean ! lstc98xl 3.0 Vulcan Tech 10 04-09-2014 04:33 PM
bank 2 too rich and bank 1 too lean need help midnit369 General Tech 5 09-22-2012 05:36 PM