Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread

  #1  
Old 02-12-2010, 04:19 PM
TrePaul86 TrePaul86 is offline
All LED and HID
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 607
Send a message via AIM to TrePaul86 Send a message via MSN to TrePaul86
Default Need help with AutoPage RS-600... Troubleshooting

My doors won't pop up or down fully anymore. I have the autopage RS-600 system installed, been using it for 2 years with no problems whatsoever. All of a sudden 2 days ago, my dash starts buzzing, and only happened when I opened the doors. Doors still locked and unlocked. Drove home and opened the door and it wouldn't do it. I was making a thread on here when I decided to go out and see if I could pin point it, hit the unlock button and it made almost a whiny noise when it popped the rods up... Hit the lock button, and that was all she wrote. No more lock and unlock. Took the dash apart, ran a new power wire to the relays that control the actuators, ground is good, voltage going into the relays from the module side are good at 12v... I'm stumped.

When I hit the unlock/lock button, with my DMM on ground and other lead on the triggered side of the relay (going to actuator) then hit the lock/unlock button, I get at max up 7v... Normally around 4-5v... Should this be at 12v?

My tech guy that works on my stereo/alarm stuff, says my feed to the relay is bad. My power source going to the relay is bad if it's not giving off 12v when it's triggered by the remote to lock/unlock.

I don't know what's going on or why all my locks are doing are buzzing (under the dash, relay). The locks themselves when I trigger the ground for the actuators actually move the rods about 1/4 of what they normally push/pull them at... So power is going through the motors inside the actuators, I'm just no sure why it's not fully locking or unlocking. I have to use my key to unlock the doors now and it sucks..

Any help is greatly appreciated. I can take a video too of what my parking lights do when I hit the lock/unlock button... It's really weird.

Thanks.
__________________
FXEdgeplorer Level II
Part 01-03
Part 06

Geared Locked Bright Loud

Quote:
Originally Posted by Carl
your like a guru.... like a little ranger boodah... covered in hair and knowlege
Reply With Quote
  #2  
Old 02-14-2010, 12:02 AM
TrePaul86 TrePaul86 is offline
All LED and HID
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 607
Send a message via AIM to TrePaul86 Send a message via MSN to TrePaul86
Default

Don't everyone jump at once..

Update:

Well played around with some more situations. The ground for the relay on the back up lights was the same ground I used for the door actuators' relays.

Once I pulled the ground for the back up lights relay and made a new ground location for the actuators' relays, hit the lock button, both doors went down. What was happening was the actuators' relays were using the back up lights relays ground instead of the one they were drilled into. So I gave them both they're own location for a ground and both the backup lights work the way they should, and the doors work the way they should as well.

Can't believe I overlooked this one. The ground didn't look loose or anything, just goes to show you, trace all wires in a troubleshooting situation.
__________________
FXEdgeplorer Level II
Part 01-03
Part 06

Geared Locked Bright Loud

Quote:
Originally Posted by Carl
your like a guru.... like a little ranger boodah... covered in hair and knowlege
Reply With Quote
  #3  
Old 02-14-2010, 03:07 AM
Tom Tom is offline
Ranger Enthusiast
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 6,829
Default

We all came together as a forum and decided it would be best for you to have a learning moment where you learned to self-diagnose the AutoPage RS-600. You can thank us later. lol j/k

Glad to hear you got it fixed!
__________________
2006 Ford Ranger Sport 4.0 2WD on 32x11.50R15s
-3" Doetsch Spindle Lift


Using the forum:
How to Post on the Forum
Creating a signature (do this before asking any questions)
Upload an Avatar (image of your Ranger)
How to Post Pictures on the Forum
Switch the site layout: Light Theme or Dark Theme

Things to do:
Participate in Truck of the Month
Participate in the Ranger Photo Contest
Participate in the Non-Automotive Photo Contest
Become a Site Contributor
Shop at the FordRangerForum.com Store
Reply With Quote
  #4  
Old 02-14-2010, 12:06 PM
TrePaul86 TrePaul86 is offline
All LED and HID
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 607
Send a message via AIM to TrePaul86 Send a message via MSN to TrePaul86
Default

Thanks Tom lol
__________________
FXEdgeplorer Level II
Part 01-03
Part 06

Geared Locked Bright Loud

Quote:
Originally Posted by Carl
your like a guru.... like a little ranger boodah... covered in hair and knowlege
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fuel deliver troubleshooting for an 88 2.9L? BillRod 2.9 Liter Tech 11 04-04-2011 01:56 PM
High idol on '97-IAC troubleshooting denverdamon 3.0 Vulcan Tech 2 08-19-2009 05:46 AM