Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread

  #1  
Old 05-31-2011, 06:56 PM
ua1322 ua1322 is offline
Roll Tide!
 
Join Date: May 2011
Posts: 18
Send a message via AIM to ua1322
Default Gauge lights not working after CD player and amp wires ran

Ok...so today I put in an aftermarket Pioneer CD player. This isn't my first rodeo and I've put in between 10 to 15 different cd players. I put that in and it worked. Everything works fine with the cd player. I also ran my RCA cables and blue wire down the passenger side of my truck because I'm going to put my system in. I ran those obviously behind the cd player, behind the glove box and down into the passenger side kicker place where the fuses are. I ran them down past that and out the bottom and screwed them down below the passenger side base plate. When I completed all of this work I cranked her up and the CD player works fine again and I also have those wires ran to make it easier. I then noticed that NONE of my gauge cluster aside from the center lights including the seat belt, e brake, etc going off. It worked fine last night and I'm assuming i've possibly popped a fuse or something possible like that. I was hoping someone could help me out and give me an idea to as what I have done to mess up my gauge cluster lights. I have a 2004 Ford Edge 3.0
Reply With Quote
  #2  
Old 05-31-2011, 06:58 PM
HazardousRanger HazardousRanger is offline
Hazardous to Your Health!
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 9,995
Default Re: Gauge lights not working after CD player and amp wires ran

check your fuses
when my 04 gauges stopped working it was fuse 31 (even tho the book says its not part of that)

----------

and if ur assuming its a fuse, why havent u checked?l lol
__________________
Ford Ranger Edge Supercab, 2004 3.0 Auto, 2WD, 4.10 Axle 31x10.5x15 BF Goodrich All Terrain T/A KO's


My Truck Is My Mountain Bike's Ride!

Class III hitch, Rhino Bedliner, Almost Maxed T-Bar Crank, Tuff Country Add A Leaf, Custom Low Anchor Points, OEM ('99) Tow Hooks, Pro Comp Offroad Lights , Mustang Dome Light, Clear Corners, Slim Toolbox, Blinker Mod,Cargo Brake Light Mod,Expo Lighted Visors, Ultra Silverstar heads/fogs, Fog/high mod, Reverse/switched lights, Bike Fork Mounts
Reply With Quote
  #3  
Old 05-31-2011, 06:59 PM
ua1322 ua1322 is offline
Roll Tide!
 
Join Date: May 2011
Posts: 18
Send a message via AIM to ua1322
Default Re: Gauge lights not working after CD player and amp wires ran

Well I was assuming but I don't know why it would have popped. I was just wondering if anyone had a specific idea lol...I'm gonna go out there now and check that specific one...
Reply With Quote
  #4  
Old 05-31-2011, 07:01 PM
HazardousRanger HazardousRanger is offline
Hazardous to Your Health!
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 9,995
Default Re: Gauge lights not working after CD player and amp wires ran

look in ur owners manual and check the fuses thayt are related. btw do ur fog ligths work at this time?
__________________
Ford Ranger Edge Supercab, 2004 3.0 Auto, 2WD, 4.10 Axle 31x10.5x15 BF Goodrich All Terrain T/A KO's


My Truck Is My Mountain Bike's Ride!

Class III hitch, Rhino Bedliner, Almost Maxed T-Bar Crank, Tuff Country Add A Leaf, Custom Low Anchor Points, OEM ('99) Tow Hooks, Pro Comp Offroad Lights , Mustang Dome Light, Clear Corners, Slim Toolbox, Blinker Mod,Cargo Brake Light Mod,Expo Lighted Visors, Ultra Silverstar heads/fogs, Fog/high mod, Reverse/switched lights, Bike Fork Mounts
Reply With Quote
  #5  
Old 05-31-2011, 07:07 PM
ua1322 ua1322 is offline
Roll Tide!
 
Join Date: May 2011
Posts: 18
Send a message via AIM to ua1322
Default Re: Gauge lights not working after CD player and amp wires ran

just got back from checking my fuses....and I found only one that was popped...and it was on the very top level and it was a number 5 fuse. do you know if this would be the issue ?
Reply With Quote
  #6  
Old 05-31-2011, 07:08 PM
HazardousRanger HazardousRanger is offline
Hazardous to Your Health!
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 9,995
Default Re: Gauge lights not working after CD player and amp wires ran

put a new one and find out lol u don tneed our permission


we can only do so much

what is number 5 for?
__________________
Ford Ranger Edge Supercab, 2004 3.0 Auto, 2WD, 4.10 Axle 31x10.5x15 BF Goodrich All Terrain T/A KO's


My Truck Is My Mountain Bike's Ride!

Class III hitch, Rhino Bedliner, Almost Maxed T-Bar Crank, Tuff Country Add A Leaf, Custom Low Anchor Points, OEM ('99) Tow Hooks, Pro Comp Offroad Lights , Mustang Dome Light, Clear Corners, Slim Toolbox, Blinker Mod,Cargo Brake Light Mod,Expo Lighted Visors, Ultra Silverstar heads/fogs, Fog/high mod, Reverse/switched lights, Bike Fork Mounts
Reply With Quote
  #7  
Old 05-31-2011, 07:10 PM
ua1322 ua1322 is offline
Roll Tide!
 
Join Date: May 2011
Posts: 18
Send a message via AIM to ua1322
Default Re: Gauge lights not working after CD player and amp wires ran

Well I'm gonna replace it regardless lol....just wondering and asking...I'm not to fancy into this electrical stuff....I can put a cd player in and subs and thats about it lol...
Reply With Quote
  #8  
Old 05-31-2011, 07:11 PM
HazardousRanger HazardousRanger is offline
Hazardous to Your Health!
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 9,995
Default Re: Gauge lights not working after CD player and amp wires ran

haha even if it doesnt fix ur issue...still nice to have it replaced

BTW on ur fuse panel sometimes there are replacement fuses (just saying)
__________________
Ford Ranger Edge Supercab, 2004 3.0 Auto, 2WD, 4.10 Axle 31x10.5x15 BF Goodrich All Terrain T/A KO's


My Truck Is My Mountain Bike's Ride!

Class III hitch, Rhino Bedliner, Almost Maxed T-Bar Crank, Tuff Country Add A Leaf, Custom Low Anchor Points, OEM ('99) Tow Hooks, Pro Comp Offroad Lights , Mustang Dome Light, Clear Corners, Slim Toolbox, Blinker Mod,Cargo Brake Light Mod,Expo Lighted Visors, Ultra Silverstar heads/fogs, Fog/high mod, Reverse/switched lights, Bike Fork Mounts
Reply With Quote
  #9  
Old 05-31-2011, 07:23 PM
ua1322 ua1322 is offline
Roll Tide!
 
Join Date: May 2011
Posts: 18
Send a message via AIM to ua1322
Default Re: Gauge lights not working after CD player and amp wires ran

foglights are still good to go

----------

No replacement fuses that I can see...can I get these from autozone?

----------

Ok I can....I'm gonna go tomorrow and pick up a pack of the Mini Fuses number 5. I will replace this one and hopefully fixes my issue. This will eat at me all night till I know I can get this fixed lol
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1994 Mazda B3000/Ford Ranger fuel gauge and temperature gauge not working? Adam T Electrical Tech 6 03-30-2014 12:11 PM
help with stock cd player..not working RED08 Audio / Video 16 04-25-2011 03:41 AM
Temp gauge not working coolchris2 Electrical Tech 7 02-13-2011 05:23 PM
gas gauge not working bud0810 3.0 Vulcan Tech 4 10-30-2010 08:22 PM
installed cd player. only one speaker working now bagged02 Audio / Video 2 01-25-2010 09:19 AM