Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread

  #1  
Old 03-15-2011, 02:09 PM
the the is offline
Learning to use the forums
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 5
Exclamation oh no not another turn signal issue!!

hey guys im new here i just bought me a 97 ford ranger shortbed 5speed 2.3l. it has a trailer hitch set up.

ok so when i turn my head lights on the left signal stays solid
when i shut the lights off everything works like it should.
now when i turn on my hazard lights the front right isnt even on but the rest work. now i wiggled around the hazard button ans it acted like it has a short.. it didnt change the left turn signal issue's

so at this point im kinda irratated and i pop the hood and started tracking down the wires and connections all seemed fine. the bulbs looked good.

now there is this box that is wired up to the batt and it has 3 little lights on it and then i followed those wires and it led to another box like it but with no lights it was just taped to inside of engine bay and was grounded out.
so i thought why not and decided to unplug this box..
i got back inside truck and still same problem

so i hooked it all up again and cleaned off some connection points.

turned the ranger on and turned the head lights on and it started working. i wiggled the heck out of everything and it still works.

i dont get paid till end of week and im just trying to figure out what could be the cause of these problems so i can buy whatever it may need.

ill post some pictures up once i get home from work tonight on what thos little boxs looks like. the labels where worn down so i couldnt figure out what the heck it said.

any ideas or problem solver's are needed!!
Reply With Quote
  #2  
Old 03-16-2011, 01:35 PM
the the is offline
Learning to use the forums
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 5
Default Re: oh no not another turn signal issue!!

anyone!!!???
im going to a mechanic tomm iv checked everything..

----------

must be a ghost town?
Reply With Quote
  #3  
Old 03-16-2011, 02:41 PM
HazardousRanger HazardousRanger is offline
Hazardous to Your Health!
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 9,995
Default Re: oh no not another turn signal issue!!

blown light bulb...fuses? lol idk man
__________________
Ford Ranger Edge Supercab, 2004 3.0 Auto, 2WD, 4.10 Axle 31x10.5x15 BF Goodrich All Terrain T/A KO's


My Truck Is My Mountain Bike's Ride!

Class III hitch, Rhino Bedliner, Almost Maxed T-Bar Crank, Tuff Country Add A Leaf, Custom Low Anchor Points, OEM ('99) Tow Hooks, Pro Comp Offroad Lights , Mustang Dome Light, Clear Corners, Slim Toolbox, Blinker Mod,Cargo Brake Light Mod,Expo Lighted Visors, Ultra Silverstar heads/fogs, Fog/high mod, Reverse/switched lights, Bike Fork Mounts
Reply With Quote
  #4  
Old 03-16-2011, 02:42 PM
01_ranger_4x4 01_ranger_4x4 is offline
OIF Veteran

 
Join Date: Feb 2010
Posts: 6,043
Default Re: oh no not another turn signal issue!!

i would suspect your multifunction switch. (turn signal lever)
__________________
2001 Ranger 4x4 Stepside
-RCD Suspension lift
-33x12.5 BFG KM2's on Mickey Thomson classic locks
-4:56 gears
-Auburn gear LS
-James Duff traction bars
-Headers
-Flowmaster duals
-SCT X-Cal2 and some small exterior mods

http://www.cardomain.com/ride/2321189

2005 F-150 Lariat 4x4
-LED third brake light
-Weathertech floor liners
-Edge tuner
Reply With Quote
  #5  
Old 03-16-2011, 07:26 PM
the the is offline
Learning to use the forums
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 5
Default Re: oh no not another turn signal issue!!

Quote:
Originally Posted by 01_ranger_4x4 View Post
i would suspect your multifunction switch. (turn signal lever)


after a day of checking everything and replacing relays im down to the switch as you said im bout to try that, ill let the mechanic take a look at it see what he says as well ill keep ya all updated
Reply With Quote
  #6  
Old 03-17-2011, 02:25 PM
the the is offline
Learning to use the forums
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 5
Default Re: oh no not another turn signal issue!!

ok so a new multifuction switch and re wired front lights and relays still nothing!! 175$ later and im bout to drive the p.o.s off a bridge or burn it i dont care being out 1500$ cause i obvously got jipped

----------

Fuck fords
Reply With Quote
  #7  
Old 03-21-2011, 10:24 PM
2003BajaRanger 2003BajaRanger is offline
Learning to use the forums
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 13
Default Re: oh no not another turn signal issue!!

did you buy a new clicker? not sure if your truck has one, but usually the cars have a intermittent relay that just plugs in. They are $10-$20 maybe. It's the think that goes "click,click,click" when the blinker is on.

Another thing to check is the stereo (if there is an aftermarket stereo) light wire. Your dash lights are hooked into the parking light system and headlight system. i.e. your dash light wire grounds out, your parking light fuse will blow.

My jeep does the same problem, but I'm too lazy to look behind the stereo. All my lights work. Usually if the blinker blinks fast, a bulb is out. Remember, many lighting systems are hot at the light and ground at the switch...a bad ground could easily be the problem. Check out my post, crazy, but it was just a disconnected ground wire.

http://www.fordrangerforum.com/elect...new-truck.html

http://www.fordrangerforum.com/elect...ps-turned.html

Read the first and last posts of both.

----------

DUDE!!
HOLY CRAP!! Epiphony!!

One of your blinker bulbs is twisted in backwards...(blinker element and parking lamp element in same bulb) if so, your making a connection between your parking lamps and your left blinker. heck, you hit your left blinker and your parking lamps might even blink...or stay solid...they are solid right?

Check the bulbs. if they are corroded, completely drench the socket with contact cleaner from NAPA or an auto parts store and get new bulbs.

I'd bet $5 this is the problem. let me know if this works!
Reply With Quote
  #8  
Old 03-25-2011, 08:32 PM
2003BajaRanger 2003BajaRanger is offline
Learning to use the forums
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 13
Default Re: oh no not another turn signal issue!!

any luck?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Turn signal hyperflash Fordzilla80 Electrical Tech 9 02-12-2011 12:54 AM
turn signal switch redranger98 Electrical Tech 2 02-07-2011 10:59 AM
right turn signal not working... swat784 Electrical Tech 3 02-01-2011 08:00 AM
Turn signal francisco582 Electrical Tech 5 10-07-2009 08:45 PM
turn signal bulbs greyghost Electrical Tech 15 09-22-2009 08:26 AM