Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread

  #1  
Old 02-15-2011, 09:31 AM
KC2001 KC2001 is offline
Learning to use the forums
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 13
Default Wipers only working on high, not working as they should

the wipers in my 2001 ranger are not working right. they only work on high and when i turn the knob out of high they stop where ever they are. at first i thought it was the wiper switch because the brights didnt work either, but i found out the brights were just a fuse.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-16-2011, 09:51 AM
KC2001 KC2001 is offline
Learning to use the forums
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 13
Default Re: Wipers only working on high, not working as they should

anyone?? is there a relay or regulator i can check?
Reply With Quote
  #3  
Old 02-16-2011, 11:10 AM
Clinton Clinton is offline
Banned
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 14,049
Default Re: Wipers only working on high, not working as they should

If you have a junkyard near you try replacing the whole wiper switch itself, sounds like that may be the problem
Reply With Quote
  #4  
Old 02-16-2011, 01:19 PM
Teg360 Teg360 is offline
Ford Tough
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 466
Default Re: Wipers only working on high, not working as they should

it probably the motor. i think the motors have a resistor which controls speed and that might be bad
__________________
2002 Ranger Xlt Ext. Fx4
Mods: AEM Brute Force air intake, Throttle body spacer, dual exhaust, leveling kit, 3in body lift, 15x8 black pacer rims wrapped with 33x12.5xr15 Goodyear Wrangler Duratracs, Hella 500 offroad lights, cobra cb with wilson 1000 antenna, Sony head unit, 500 watt amp with 12inch sub.
Quote:
Originally Posted by Ranger Sport View Post
Baby steps.
I think we made good progress today.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-16-2011, 11:06 PM
KC2001 KC2001 is offline
Learning to use the forums
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 13
Default Re: Wipers only working on high, not working as they should

well i looked at it again tonight, i had a wiper switch off of a mustang, same plug in for the wipers but not the turn signals..... still had the same problem.
Reply With Quote
  #6  
Old 02-17-2011, 02:41 AM
STL STL is offline
...............

 
Join Date: May 2009
Posts: 23,398
Default Re: Wipers only working on high, not working as they should

It is the wiper motor. Need to get a new one or get one from a junk yard.
__________________
2005 Edge

Reply With Quote
  #7  
Old 02-17-2011, 11:01 PM
KC2001 KC2001 is offline
Learning to use the forums
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 13
Default Re: Wipers only working on high, not working as they should

Figured it out!! i was looking over the whole thing, and swapped out the relay for it, the one closest to the fender.. works like a charm
Reply With Quote
  #8  
Old 02-17-2011, 11:18 PM
Clinton Clinton is offline
Banned
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 14,049
Default Re: Wipers only working on high, not working as they should

Good deal man!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
High beam and seatbelt indicator not working darren1767 Interior Tech 1 01-18-2011 02:57 PM
Horn and wipers stopped working ldhammar Electrical Tech 1 11-25-2010 10:15 AM
Wipers not working babshas General Tech 0 11-14-2010 02:41 PM
AM not working ridder1705 Audio / Video 11 10-31-2010 07:58 AM
wipers intermitantly working pipes Electrical Tech 3 02-20-2010 12:25 AM