Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread

  #1  
Old 01-13-2011, 08:20 AM
brett20 brett20 is offline
BEASTTTT MODEEEE
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 2,215
Send a message via Yahoo to brett20
Default Ultragauge not working

Can someone help me? It's not even coming on when I plus it in so I cN do the factory test
__________________
2013 f150 fx4 ecoboost. Couple mods
SOLD 2002 silver frost 3.slow xlt.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-13-2011, 08:45 AM
dixie_boysles dixie_boysles is offline
5.Oh All the way

 
Join Date: May 2009
Posts: 6,581
Send a message via Yahoo to dixie_boysles
Default Re: Ultragauge not working

Do u have ur key in the run position or the truck cranked?

Also try to post here so anyon else with same problem can find the help to:

http://www.fordrangerforum.com/produ...ng-thread.html
__________________
2014 F150 SuperCrew XLT 4x4
275/65/17 Falken Wildpeak AT3W | Shorty Antenna | Tinted Windows | ProClip Phone Mount |5.0 v8 |Tow Package | Oxford White


Sold/Totaled: 2006 Ranger XLT 2D SuperCap 4x4 Torch Red
15x8 Pacer 164P Polished Wheels | 31x10.50 BFG ATs | Level II Tow Hooks | FX4 Red Insert Seats
Tinted Windows | 6000K HIDs | Kobalt Low Profile Toolbox | Pioneer Speakers
Reply With Quote
  #3  
Old 01-13-2011, 08:49 AM
azgilamonster azgilamonster is offline
grumpy old ford driver
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1,286
Default Re: Ultragauge not working

do you leave it in the truck all the time ? has it gotten too cold I know it acts up when it gets over 140 degrees when left in the truck in summer here in phx
__________________
2001 Ranger Edge 4x4 , Stepside,FRF decals, 4.0L SOHC decals, Primus IQ brake controller, curt 2" rec. hitch, custom winch mount,
Tinted glass, Yellow BUGGMAN OVALS a real treat to have. OHC, CB, night vision goggles, 36" periscope,
DiabloAmarillo = The Yellow Devil
Reply With Quote
  #4  
Old 01-13-2011, 08:51 AM
dixie_boysles dixie_boysles is offline
5.Oh All the way

 
Join Date: May 2009
Posts: 6,581
Send a message via Yahoo to dixie_boysles
Default Re: Ultragauge not working

Sounds like be just got it so i doubt it
__________________
2014 F150 SuperCrew XLT 4x4
275/65/17 Falken Wildpeak AT3W | Shorty Antenna | Tinted Windows | ProClip Phone Mount |5.0 v8 |Tow Package | Oxford White


Sold/Totaled: 2006 Ranger XLT 2D SuperCap 4x4 Torch Red
15x8 Pacer 164P Polished Wheels | 31x10.50 BFG ATs | Level II Tow Hooks | FX4 Red Insert Seats
Tinted Windows | 6000K HIDs | Kobalt Low Profile Toolbox | Pioneer Speakers
Reply With Quote
  #5  
Old 01-13-2011, 08:58 AM
brett20 brett20 is offline
BEASTTTT MODEEEE
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 2,215
Send a message via Yahoo to brett20
Default Re: Ultragauge not working

Yeah I just got it

----------

I'll switch to that post
__________________
2013 f150 fx4 ecoboost. Couple mods
SOLD 2002 silver frost 3.slow xlt.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-13-2011, 06:38 PM
01B3000 01B3000 is offline
Needs moar chrome....
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 1,319
Default Re: Ultragauge not working

I had someting like this yesterday, If you run alot of things from your 12v cigarette lighter you could have blown the fuse, the fuse is shared by the 12v lighter and the OBDII port. Check fuse 17 on the fuse panel inside the door, Its a yellow 20A mini fuse.
__________________
2001 Mazda B-3000 CabPlus "FX2 Off Road"| 3.0 | 5 SPD | 3 In Spindle Lift | Belltech Shackles | UltraGauge |Alpine Head / 10" Kicker Setup | Air Box Mod | Add-A-Leaf| Thrush Welded B4 Rear Wheel | Kobalt Box | Cobra 19 DX IV | Custom PA Speaker | Front/Rear Tow Receiver | 2X Aux Lights | Hideaway Strobes | Back Rack Safety Rack | Amber LED Strobes | Blue LED Strobes | 265/75/R16 General Grabber AT2's
Quote:
Originally Posted by Clinton View Post
I like little girls...........
RIP Jason
Reply With Quote
  #7  
Old 01-13-2011, 08:00 PM
brett20 brett20 is offline
BEASTTTT MODEEEE
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 2,215
Send a message via Yahoo to brett20
Default Re: Ultragauge not working

It was that fuse lol I blew it like a month ago then added a new one and I guess I blew it again somehow, I think I used it maybe once if that. I always use my 12v one never my cig lighter
__________________
2013 f150 fx4 ecoboost. Couple mods
SOLD 2002 silver frost 3.slow xlt.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Review: Ultragauge 01RangerEdge Product/Company/Member Reviews 35 08-15-2014 07:51 PM
Ultragauge distance calibration? yocalif General Ford Ranger Discussion 4 11-20-2010 06:20 AM
AM not working ridder1705 Audio / Video 11 10-31-2010 07:58 AM
speedometer not working right cheeba Electrical Tech 6 10-27-2010 06:12 PM
Starter not working right 125ranger General Tech 5 10-20-2010 06:20 PM