Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread

  #1  
Old 06-27-2009, 10:11 AM
Poody86 Poody86 is offline
Mud Queen
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 1
Default Turn signals not working

I have a 96 ranger, 4.0 manual trans. it is the splash edition. i am having problems getting the passenger side turn signals to work both front and back, my reverse lights also do not work but my hazard signals work just fine all the way around. all the bulbs are ok and the relay seems to be ok as well. i have checked all the grounds and connectors that i can find cleaning them and checking to make sure they have a solid connection. the dash board does not click or light up for the passenger side either but it works on the drivers side lights. can anyone give me any more ideas... i'm checking the steering column right now. is there anything else i can try?
Reply With Quote
  #2  
Old 06-27-2009, 06:19 PM
RangerJustin RangerJustin is offline
~+!)@(#*$&%^
 
Join Date: May 2009
Posts: 3,033
Send a message via AIM to RangerJustin Send a message via Skype™ to RangerJustin
Default

Are you sure the bulbs are not burnt out?? That will cause your blinker not to work.
__________________
Sold:2004 XLT 4x2 Ext. Cab. 3.0 Mods: 3" spindle, AAL, shackle, 32x11.5 on 15x8s, billet grille, clear corners, flow 40 dumped, line-x, CB/PA, traction bars, lil sound system, auto up down windows
Sold:2005 XLT 4x4 Ext. Cab. 4.0 Mods: ProComp lights w/ HID swap on tabs, 32x11.5 on 15x8s, CB/PA, black out heads/corners, lil sound system, cranked t-bars, flow 40 dumped, line-x, shell, bed rug, 06+ tails, metal tail gate handle since plastic one shattered, OHC, Mustang Dome.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-27-2009, 09:35 PM
RAT Ranger RAT Ranger is offline
Ford Ranger Driver
 
Join Date: May 2009
Posts: 1,397
Lightbulb My guess if not bulbs>>>

Multi-function switch........AKA, turn signal, wipers, hazards, and ww all built into 1.........
__________________
ALL THROTTLE, NO BOTTLE!!!

Daily Driver: 98 Thunderbolt

TOY: Green 94 Pro Street
Reply With Quote
  #4  
Old 10-07-2009, 02:58 PM
crimsinx crimsinx is offline
Learning to use the forums
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 9
Default

I am having the same problem. my hazard only works on the driver side, my turn signals will not work at all. The only bulb I have not been able to get to is the front passanger, it wont come out.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-07-2009, 03:01 PM
surfer03133 surfer03133 is offline
Dead Whales Everywhere!
 
Join Date: May 2009
Posts: 929
Send a message via Skype™ to surfer03133
Default

your out of turn signal fluid..duh!
+1 on checking switches/relays. maybe a bit loose in the wiring
__________________
08 Ranger Sport 2wd
aFe CAI, 30x9.5.x15 Grabber AT2s, U/D pulleys, flowmaster super 44

"Those who make peaceful revolution impossible will make violent revolution inevitable."
- John F. Kennedy

"Somehow the "god of the athiests" delivers more miracles than all other religion combined than..."
Reply With Quote
  #6  
Old 10-07-2009, 03:34 PM
TwistedDreams TwistedDreams is offline
'02 Mazda B2300
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 244
Default

^+1 you might need to tighten the muffler bearings too.
that's my input...
-TD
Reply With Quote
  #7  
Old 10-07-2009, 05:39 PM
crimsinx crimsinx is offline
Learning to use the forums
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 9
Default

Oh look post whores
Reply With Quote
  #8  
Old 10-08-2009, 07:04 PM
blueranger789 blueranger789 is offline
Ford Rangers
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 203
Default

replace you relay anyways, mine messed up and i didnt have turn signals at all, hazards still worked, ford reaplaced the relay for me becuase i didnt know hwta cuzed th problem
__________________
2002 Ranger Edge 2wd | 3.0 v6 auto 8.8 4.10 L/S | 32x11.50 Mud Kings | 28% tint | Chevy Shackles | Cranked B T-bars | Westin Bull bar w/ KC longrange| Three-tone airhorns | air box mod | k&n drop-in | foglamp mod | explorer ohc | alpine headunit | 10" mtx thunder 4500/custom box | kenwood amp| 4 wheel disk brakes | line of fire
Reply With Quote
  #9  
Old 10-08-2009, 08:52 PM
DannyG DannyG is offline
92 STX 4.0 5-Speed
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 114
Send a message via MSN to DannyG
Default

As a headache saver replacing the relay is the cheapest step. Three bucks when I did it on my Cat and Ranger. Then check your hitch hookup if you have one.

If that doesn't work, check to see if the bulbs in the dash are fine (Assuming they are). And then once that is done check the MF Switch.

If all else fails (Digging through loomed wire bundles are a PITA) just use your arm and the finger. lol
__________________
2013 Ford F-150 FX4
5.0 6-speed Auto/Manual 4x4

1992 Ford Ranger STX
4.0 5-speed 4x4

1987 Mercury Cougar
5.0L AOD 8.8
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Decelerated then died. Cranks but won't turn over. 95rangerxlt 4-Cylinder Tech 1 07-14-2009 03:00 PM
ford ranger turn key nothing happens? martin e General Ford Ranger Discussion 1 01-17-2009 02:20 PM
1998 ford ranger's windshiled wippers will not turn off? metalslug88 General Ford Ranger Discussion 2 12-27-2008 04:57 PM