Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread

  #1  
Old 04-10-2010, 06:51 PM
lv2huntandfishwithranger lv2huntandfishwithranger is offline
Liking the Ford Ranger Forum
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 15
Default running lights dont work...help please.

I recently bought a t connector that would connect to my rear lights and then give a wire for my trailer lights. http://www.etrailer.com/Vehicle-Wiri...vehicleid=1999 I hooked it all up and plugged in my boat lights and I heard a sizzling zap noise. Not only did my running light on my trailer not work, but my running lights on my ranger do not work I checked all of my fuses and none are toast. I am just puzzled as to why they are not working. Checked all the bulbs and they are fine as well. Any help at all would be great! It sucks not being able to drive at night.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-10-2010, 08:29 PM
AlphaRanger AlphaRanger is offline
Like the Forums
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 40
Default Re: running lights dont work...help please.

Seems like it Either Overloaded or shorted out by 2 contacts coming together, Did you remove the harness from the truck and try the Trucks lights Again?
__________________
2001 Ford ranger Extended cab, Automatic with a 3.0 Vulcan V6, and 160,000 Miles
Reply With Quote
  #3  
Old 04-10-2010, 10:44 PM
Eclipse-1 Eclipse-1 is offline
I LOVE to tinker.
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 32
Default Re: running lights dont work...help please.

What the guy said above. I would also test the wires going in and out of the headlight switch. Make sure you have power going in and then out when you turn them on. I didnt see what year you have but regardless it should be easy to get to and test.

Brian
__________________
01 Edge Ext Cab
4.0 4x4 White

Mods:
Custom Winch Bumper, 9000lb winch, Custom Skid Plate, Custom Rock Sliders, Off-Road Lights, Explorer: OHC, Auto Dim Mirror, Lighted Vanity Visors, Power Seat Rails and EATC. Other little things I will remember to add later.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-10-2010, 10:55 PM
DisturbedESV DisturbedESV is offline
Original Grab-Her
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 2,430
Send a message via AIM to DisturbedESV
Default Re: running lights dont work...help please.

x3 on testing the lights without the connector...
__________________
2008 XLT 4x4 - GRABBER ORANGE - 4.0 V6 - 5 spd
PNW CREW
Quote:
Originally Posted by camodown View Post
that's it, marie is pissed. game over
Reply With Quote
  #5  
Old 04-11-2010, 09:35 AM
lv2huntandfishwithranger lv2huntandfishwithranger is offline
Liking the Ford Ranger Forum
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 15
Default Re: running lights dont work...help please.

yes I tried without the connector and I thought it would work but it didnt. Thanks for the advice so far guys.
Reply With Quote
  #6  
Old 04-12-2010, 06:10 PM
AlphaRanger AlphaRanger is offline
Like the Forums
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 40
Default Re: running lights dont work...help please.

It could be that the guts of the connector or wire melted to the point of the wires touching But thats seems Unlikely because the fuse is Suppose to blow to prevent damage to the wiring.

I would double check the fuses, I've missed one because it didn't look blown when it was.
__________________
2001 Ford ranger Extended cab, Automatic with a 3.0 Vulcan V6, and 160,000 Miles
Reply With Quote
  #7  
Old 04-12-2010, 06:20 PM
Pbav8tor Pbav8tor is offline
Flyin High

 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,868
Default Re: running lights dont work...help please.

There is tow package relay under the hood could've shorted out. When I first got my truck and pluged in a trailer I had no running lights. Had brake and turn but that was it. Changed the relay and all is good.
__________________
03 RANGER EDGE 3.0
60/40 Seat Mod, Expo Full Console, Expo Mod Diff Cover, Thunderbolt Signal Mirrors, Flowmaster, Billet Grills, One Piece Halo Projector Headlights, HID Fogs w/Halos,
LED Lightbar, Euro Taillights, Interior Accents Painted, OHC, Indigo Cluster, 7" LCD Headunit, Mustang Dome Light, Manik Brush Guard
PNW CREW
Reply With Quote
  #8  
Old 03-30-2011, 12:06 AM
snafu135 snafu135 is offline
Learning to use the forums
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 1
Default Re: running lights dont work...help please.

i have a 2000 ford ranger xlt and the running lights don work but the brake lights do i just dont have any running lights i replaced the switch and the bulbs and checked all the fuses and still have no clue this has been driving me crazy
Reply With Quote
  #9  
Old 03-30-2011, 05:54 PM
Drak99 Drak99 is offline
old but not dead!
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 12
Default Re: running lights dont work...help please.

Check relays under hood-your manual should tell you which is which,They are not to expensive
__________________
I have a 2003 Ranger Edge,4.0 V-6 auto,4x4.Factory 3" lift and 16" steel wheels.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wipers, speedometer, odometer, dome light dont work help me please klinea7 Electrical Tech 19 04-22-2014 01:56 PM
Trailer running lights Fishon Electrical Tech 2 03-19-2010 06:58 AM
1999 lights work but won't turn over elnoseface 4-Cylinder Tech 0 02-23-2010 04:58 PM
Running lights stev06 Exterior Tech 8 02-14-2010 11:52 AM
Rear parking/tail lights don't work. dynamo04 General Ford Ranger Discussion 8 11-19-2009 11:13 AM