Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Thread Tools Search this Thread

Old 12-06-2009, 08:48 AM
mjack mjack is offline
Learning to use the forums
Join Date: Nov 2009
Posts: 3
Default 54 miles after I replaced the seals I have no forward gears.

'97 2.3L 4R44E 2wd 355,400 miles.
I replaced the front and real seals and the filter on the transmission and I've been driving it for 6 days. I've driven 54 miles in that time with the longest trip being 12 miles. Yesterday I came out of a store and noticed a leak where the lower cooler line attaches to the radiator. I checked the fluid level and it was still in the crosshatches so I drove it home(2 miles). I tightened the nut and than drove it about a half mile to a flat place and checked the level again. It was about a quarter inch up on the stick. I added about 3/4 of a quart and checked again and I was above the cross hatches about 1/4 inch. I drove about 2 miles and checked it again and it was still the same level. I backed out of the parking spot and put it in drive and got nothing. I put it in reverse and backed up some more and still got nothing in drive. It sounded like something was binding. I didn't want to press the issue so I just backed up about 100 yards to get it over in the corner of the parking lot and out of the way. Any thoughts would be greatly appreciated. Thanks.
Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2001 Ford Ranger Rear Wheel wont go forward..? Mr Mark Suspension Tech 6 06-03-2011 05:45 PM
2004 Ford Ranger won't move, forward or reverse. What's wrong? D W Drivetrain Tech 6 03-06-2011 08:19 PM
Replaced lifters Miatadude 4-Cylinder Tech 1 11-08-2009 11:18 PM
how to revive window seals? jrg24 Exterior Tech 1 09-09-2009 02:03 PM
Leaking front end seals joelboy78 Drivetrain Tech 0 06-25-2009 07:35 PM