Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Thread Tools Search this Thread

Old 09-30-2010, 08:30 PM
hondav323 hondav323 is offline
Learning to use the forums
Join Date: Sep 2010
Posts: 1
Default 99 ranger trans limp in mode please help

1999 ranger 2.5l auto trans 4r44e
getting codes:
p1747- epc solenoid
p0743- tcc
p0750- ss1
p0755- ss2
p0760- ss3
p0133- bank 1 sensor 1
p0135- b1s1
p0136- b1s1
p0141- b1s2
p1409- EGR vacumm regulator solenoid circuit
p1131- b1s1
p0303- Cylinder 3 misfire

Trans is in limp in mode (stuck in second in drive), check engine light on, o/d light off and not flashing. I checked all the trans solenoids resistance myself with an ohmmeter and they were all in spec. Can anyone tell me how to test the i believe 13 wire square connector? My guess is its a wiring problem within the harness since my o2 sensors and trans connectors are on the same circuit. I have no blown fuses. I've reset the pcm for the cel to go off only for the trans to stay in limp mode and the cel shortly following will pop up. If anyone can suggest anything i'd very much appreciate
Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
limp home mode lazymtnlady 3.0 Vulcan Tech 23 02-17-2016 11:11 AM
97 Ranger Automatic trans linkage... Help needed Drivetrain Tech 6 09-25-2010 06:59 PM
Transmission slipping. Alot worse in 4wd mode LUGNUT Drivetrain Tech 2 09-12-2010 10:00 PM
winter mode and a teaser sullys_ranger Vehicle Snapshots 7 02-06-2010 12:32 PM
Remote Starter in Anti-Theft mode need help unit0491 Interior Tech 1 11-13-2009 06:01 AM