Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread

  #1  
Old 11-08-2017, 04:25 PM
wolfvetphd wolfvetphd is offline
Learning to use the forums
 
Join Date: May 2013
Posts: 11
Default p0755 on repeat

So Iíve got a 09 Ford Ranger 2.3L 4cyl 2wd XLT That Iíve had the transmission rebuilt after throwing multiple p0755 codes after replacing and checking the shift solenoid. Worked great a month and a half and then p0755 came back with CEL and took it back under warranty repair. They said this time they replaced most of the electronic components.

Well 40miles later and a little stop and go traffic equals no CEL but blinking O/D and pending p0755. Anyone have any idea what is continuing to cause this when the whole transmission contains almost all new parts? Thanks in advance!
__________________
2009 Ranger XLT 4x2 2.3 I4 Automatic 65,000
Reply With Quote
  #2  
Old 11-23-2017, 07:20 AM
wolfvetphd wolfvetphd is offline
Learning to use the forums
 
Join Date: May 2013
Posts: 11
Default Re: p0755 on repeat

Update in behavior yesterday on the interstate as I entered and left stop and go traffic I noticed the o/d stopped flashing under 20mph and started back when getting just over 40mph.
__________________
2009 Ranger XLT 4x2 2.3 I4 Automatic 65,000
Reply With Quote
  #3  
Old 11-23-2017, 07:27 AM
antdaddy antdaddy is offline
Liking the Ford Ranger Forum
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 16
Default

Quote:
Originally Posted by wolfvetphd View Post
So I’ve got a 09 Ford Ranger 2.3L 4cyl 2wd XLT That I’ve had the transmission rebuilt after throwing multiple p0755 codes after replacing and checking the shift solenoid. Worked great a month and a half and then p0755 came back with CEL and took it back under warranty repair. They said this time they replaced most of the electronic components.

Well 40miles later and a little stop and go traffic equals no CEL but blinking O/D and pending p0755. Anyone have any idea what is continuing to cause this when the whole transmission contains almost all new parts? Thanks in advance!
Is the truck shifting too overdrive? I'm not sure about that model but it could be a loose connection on the harness. My 2000 O/d light always flashes but I have a older tranny in it. Check the wireharnes at the tranny I've seen dogs chew on wires that cause a intermittent problem
__________________
2000 Ranger XLT 4◊4 , 3.0liter, Automatic Transmision, Black,
Reply With Quote
Reply

Tags
p0755, rebuilt, solenoid, transmission

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
p0743, p0750, p0755, p0760, p0765 scottmcg General Tech 15 11-22-2014 03:21 PM
Another repeat... 4.0 sohc plugs Lariat 4.0 SOHC / 4.0 OHV Tech 2 01-08-2014 08:27 AM