Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread

  #1  
Old 11-08-2011, 11:02 AM
FabodaReal FabodaReal is offline
Learning to use the forums
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 5
Default Trouble Running Amp Wires!

Hey. I have all Kenwood stuff in my truck( with the exception of my CD deck.. Its Sony Xplode) Im having trouble getting my battery wire from my amp thru the firewall to then hook up to the battery. There are no holes or openings in the firewall big enough to fit or even put it thru. Im thinking of drilling a hole but I dont know where to drill at as I dont want to end up messing up my truck, leaving a big air hole. I can and will post pictures if requested or if it helps. All the other wireing I pretty much got down ( the Remote start & the sub in) I just need to run it under the carpet and edges of the truck. Im hoping to finish this as of today, but as long as it gets done by saturday its all
__________________
FabodaReal

1996 Ford Ranger XLT. Reg. Cab Long Bed 2WD.
SONY CDX-RA700 Deck With New Kenwood Door Speakers, 1800w Kenwood amp & two 1400w 12' Kenwood subs in a front vented speakerbox. Other then that STOCK.... Yea I know... Mods coming soon (Bout the time the money does)
But U Bet It Bumps!
Reply With Quote
  #2  
Old 11-08-2011, 11:42 AM
StealthRanger StealthRanger is offline
RIP Jason Finn
 
Join Date: May 2011
Posts: 2,605
Default Re: Trouble Running Amp Wires!

Hey man! I'm not much of an expert on this, but alot of guys, (Including myself) run their wire through the rubber grommet that is just behind the E-brake on the drivers side. And then route the wire under the door trim to wherever they want to go with it. Like this first picture... Sorry it's blurry!..



I don't know what size wire you are running, so that hole might not be big enough. Another thing that they do if they are running bigger wire, is drill a hole right next to that grommet. Like this...



If you do something like that ^^^ you will probabely have to remove the engine fuse box to be able to route your wire and drill that hole. Hope that helps a bit!...
__________________
__________________

99 Ext Cab Stepside 3.0 XLT 4x4 & L/S 4:10 Gears.
Mods, Click ===> StealthRanger's Build Thread!

Quote:
Originally Posted by Blacked Out FX4 View Post
Are two naked girls in your bed better than one? Question answered
Quote:
Originally Posted by naturecakezzz View Post
Black out ftw!!
Reply With Quote
  #3  
Old 11-08-2011, 12:56 PM
madman27 madman27 is offline
Ford Motor Co
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 171
Default Re: Trouble Running Amp Wires!

i believe there is one over the brake pedal area in my 99. thats where my wire is ran through. If you decide to drill make sure its not much bigger then it needs to be and seal it with caulk or something similar.
__________________
Alpine cde 9874 h/u
Alpine type s (rear) type r (front) 6x8 coax
2 Selenium 6" midbasses, 2 Selenium Super Tweeters
Alpine ktp-445 (doors), Alpine mrx-m100 (sub) 1000w @2ohm, RF P400-4 (Seleniums)
Fi q 12" sealed boxed ~1.1^3 ft box, polyfil stuffed
Reply With Quote
  #4  
Old 11-08-2011, 01:28 PM
GLH GLH is offline
Ford Ranger Driver
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 8,818
Default Re: Trouble Running Amp Wires!

Use a rubber grommet to put the wire thru. You don't wanna take a chance on metal chaffing the insulation off the wire.
Reply With Quote
Reply

Tags
amp, speakers, wireing

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Suggestions for running main wires? Lee K Audio / Video 7 10-02-2011 11:28 PM
having trouble starting and running catchfast11 4.0 SOHC / 4.0 OHV Tech 1 06-28-2011 09:40 PM
Gauge lights not working after CD player and amp wires ran ua1322 General Ford Ranger Discussion 13 06-02-2011 01:01 AM
Running exterior wires through the cab. brh80146 General Ford Ranger Discussion 11 04-20-2011 10:01 AM
Which plugs and wires are you running. GaAppraiser 3.0 Vulcan Tech 8 01-29-2011 05:40 PM