Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread

  #1  
Old 01-05-2011, 07:04 PM
ben10 ben10 is offline
slut life
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,014
Default amp remote problem...

so i got my stereo hooked all up and its been working for a few months, i have a kenwood kdc-x794, and it has 3 blue wires one remote control, one unlabelled and ane for power antenna, i tried all three but none will turn my amp on, i know the amp works cause i have bypassed the remote wire by bridging (i dont know if thats the right word) the remote wire directly to the 12 volt wire coming into the amp. i even took a cable and ran it to my remote hook up and strait to my deck so i know none of the wires work...

so the question is this, is there another way i can hook up the remote wire like to the power wire on the deck or something cause i dont like having to disconnect the amp manually when i turn the truck off. and how much power can an amp use when its not pushing sound out in case i forget to unplug it...
__________________
99 extended cab, 4.0, auto, 33s, 4x4 lifted with some stuff done

98 2wd 2.5, 5 speed, dropped with some stuff done
Reply With Quote
  #2  
Old 01-05-2011, 07:08 PM
edgeman4.0 edgeman4.0 is offline
THE COMPLAINT DEPARTMENT
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 3,962
Default Re: amp remote problem...

yes, tap into the RED wire on the kenwood harness. Thats your switch power, same as a remote wire.
__________________
2001 Ford Ranger Supercab (4dr), Oxford White, 4.0 Sohc, 4x4, Manual trans (hurst equipped), 4:10's, 3" body lift.
Quote:
Originally Posted by Demon-FX4 View Post
The Edgeman sees his prey and strikes out from the darkness.
Quote:
Originally Posted by Rango88 View Post
Dont f+ck with Ch+ck
Reply With Quote
  #3  
Old 01-05-2011, 07:21 PM
ben10 ben10 is offline
slut life
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,014
Default Re: amp remote problem...

awesome thank you edgeman4.0 i put a male/female connector in the bridge wire to make it fast, but damn its annoying...
__________________
99 extended cab, 4.0, auto, 33s, 4x4 lifted with some stuff done

98 2wd 2.5, 5 speed, dropped with some stuff done
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
lights on with remote Brianxlt General Ford Ranger Discussion 8 10-30-2010 05:33 AM
99 ranger remote keyless entry problem Jsp1984 General Tech 4 10-23-2010 04:35 PM
Problem With Fender Flares & Bumper Brandon22685 Exterior Tech 21 09-18-2010 07:52 AM
Fuel Gauge & 4x4 Problem...I think cwc ranger Electrical Tech 0 04-08-2010 05:17 AM
Compustar alarm/remote starter problem with 06 Ranger 604Ranger Interior Tech 2 11-16-2009 06:40 PM