Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread

  #5326  
Old 04-24-2016, 05:41 PM
01redrangaaa 01redrangaaa is offline
Ford Ranger Owner
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 52
Default

Quote:
Originally Posted by southernboy94 View Post
So I unplugged my power wire and remote wire earlier to just play some music while cleaning up the back yard, get ready to go into town, plug them back up and now my shit isn't cutting back on. Weird. Checked my fuses first thing and they are good. Just got back to the house so about to do some more looking around Here it is though
Did you mess with the ground?
Reply With Quote
  #5327  
Old 04-24-2016, 05:44 PM
casey.mikl casey.mikl is offline
Ford Ranger Driver
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 9,658
Default

Should have just unplugged the rcas...
__________________
1997 B2300 reg cab 2.3 Lima, 15x8.5 Mickey Thompson classic 2, 31x10.50 cooper discover at3, 7.5 open 4.10 rear, dynomax super turbo catback, alpine iva-w200 w/ nav, kicker 6x8s, alpine type R 8, alpine 250W mono amp, power bass 400.4, tool box & camper shell, compustar alarm/remote start.
1956 Ford F100 rust bucket with big plans!
Reply With Quote
  #5328  
Old 04-24-2016, 06:13 PM
FORD4LIFE9876 FORD4LIFE9876 is offline
Ford Ranger Driver
 
Join Date: May 2014
Posts: 956
Default

My new toy. Needs a recone.

image-2582493743.jpg
__________________
2000 ford ranger trailhead. 1985 k10 blazer 4x4
3.0 v6. 11" lift
2wd 40" tires
After market radio. 20" XD series rims!
Roll bar and toolbox
Offroad lights
Reply With Quote
  #5329  
Old 04-24-2016, 06:14 PM
FORD4LIFE9876 FORD4LIFE9876 is offline
Ford Ranger Driver
 
Join Date: May 2014
Posts: 956
Default

Safety first

image-2841219818.jpg
__________________
2000 ford ranger trailhead. 1985 k10 blazer 4x4
3.0 v6. 11" lift
2wd 40" tires
After market radio. 20" XD series rims!
Roll bar and toolbox
Offroad lights
Reply With Quote
  #5330  
Old 04-24-2016, 06:27 PM
southernboy94 southernboy94 is offline
Ford Tough
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 415
Default

Quote:
Originally Posted by 01redrangaaa View Post
Did you mess with the ground?
nope just the power and remote
Quote:
Originally Posted by casey.mikl View Post
Should have just unplugged the rcas...
I just didn't want it pulling any power cause I knew I was gonna be playing music for a couple hours. So I pull my CD player out to check my remote wire connection back there, when I pull it out I see two sets of wires exposed. Somehow the wire nuts fell off. One set touched my CD player and sparked like crazy. I put new wire nuts on, put it all back in place, and now my damn CD player won't even cut on at all..

The 10 amp fuse in the back of the player is still good
__________________
2003 Xl 2wd 3.0l Flex 137k miles, 4" maxtrac spindles 2" shackles, 31x10.50 BFG TKO'S 15" Pro Comp 7031, two 12" JL W1's pushed by a 2800 watt VM Audio monoblock amp!!!

Last edited by southernboy94; 04-24-2016 at 06:33 PM.
Reply With Quote
  #5331  
Old 04-24-2016, 06:50 PM
southernboy94 southernboy94 is offline
Ford Tough
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 415
Default

All my wires are good and connected...don't see how but must have fried it when the bare wires touched it. Oh well. Good excuse to tell the ole lady why I need a new and better one haha 😂😂
__________________
2003 Xl 2wd 3.0l Flex 137k miles, 4" maxtrac spindles 2" shackles, 31x10.50 BFG TKO'S 15" Pro Comp 7031, two 12" JL W1's pushed by a 2800 watt VM Audio monoblock amp!!!
Reply With Quote
  #5332  
Old 04-24-2016, 07:40 PM
southernboy94 southernboy94 is offline
Ford Tough
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 415
Default

Any of you guys ever used the pioneer avh270?
__________________
2003 Xl 2wd 3.0l Flex 137k miles, 4" maxtrac spindles 2" shackles, 31x10.50 BFG TKO'S 15" Pro Comp 7031, two 12" JL W1's pushed by a 2800 watt VM Audio monoblock amp!!!
Reply With Quote
  #5333  
Old 04-24-2016, 08:04 PM
casey.mikl casey.mikl is offline
Ford Ranger Driver
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 9,658
Default

Quote:
Originally Posted by southernboy94 View Post
nope just the power and remote i just didn't want it pulling any power cause i knew i was gonna be playing music for a couple hours. So i pull my cd player out to check my remote wire connection back there, when i pull it out i see two sets of wires exposed. Somehow the wire nuts fell off. One set touched my cd player and sparked like crazy. I put new wire nuts on, put it all back in place, and now my damn cd player won't even cut on at all.. The 10 amp fuse in the back of the player is still good

do not use wire nuts!!!!!!!!!!

----------

Atleast use crimp butt connectors. I've never had an issue with them. Wire nuts are for a ceiling fan in a house. Not a vehicle that vibrates.

----------

Quote:
Originally Posted by FORD4LIFE9876 View Post
My new toy. Needs a recone.
Nice. Finally tuned my amp. And I'm much happier with the sound. Waiting to move the amp until I get the new headunit and get it installed
__________________
1997 B2300 reg cab 2.3 Lima, 15x8.5 Mickey Thompson classic 2, 31x10.50 cooper discover at3, 7.5 open 4.10 rear, dynomax super turbo catback, alpine iva-w200 w/ nav, kicker 6x8s, alpine type R 8, alpine 250W mono amp, power bass 400.4, tool box & camper shell, compustar alarm/remote start.
1956 Ford F100 rust bucket with big plans!
Reply With Quote
  #5334  
Old 04-24-2016, 08:22 PM
FORD4LIFE9876 FORD4LIFE9876 is offline
Ford Ranger Driver
 
Join Date: May 2014
Posts: 956
Default

Yah I'm planning for a pretty big build. Basically got this sub for ~$35. Motor alone is worth at least $100.
__________________
2000 ford ranger trailhead. 1985 k10 blazer 4x4
3.0 v6. 11" lift
2wd 40" tires
After market radio. 20" XD series rims!
Roll bar and toolbox
Offroad lights
Reply With Quote
  #5335  
Old 04-24-2016, 08:23 PM
casey.mikl casey.mikl is offline
Ford Ranger Driver
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 9,658
Default

Quote:
Originally Posted by FORD4LIFE9876 View Post
Yah I'm planning for a pretty big build. Basically got this sub for ~$35. Motor alone is worth at least $100.
$35?! Damn have it redone and use it
__________________
1997 B2300 reg cab 2.3 Lima, 15x8.5 Mickey Thompson classic 2, 31x10.50 cooper discover at3, 7.5 open 4.10 rear, dynomax super turbo catback, alpine iva-w200 w/ nav, kicker 6x8s, alpine type R 8, alpine 250W mono amp, power bass 400.4, tool box & camper shell, compustar alarm/remote start.
1956 Ford F100 rust bucket with big plans!
Reply With Quote
  #5336  
Old 04-24-2016, 08:29 PM
01redrangaaa 01redrangaaa is offline
Ford Ranger Owner
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 52
Default

Quote:
Originally Posted by southernboy94 View Post
nope just the power and remote I just didn't want it pulling any power cause I knew I was gonna be playing music for a couple hours. So I pull my CD player out to check my remote wire connection back there, when I pull it out I see two sets of wires exposed. Somehow the wire nuts fell off. One set touched my CD player and sparked like crazy. I put new wire nuts on, put it all back in place, and now my damn CD player won't even cut on at all.. The 10 amp fuse in the back of the player is still good
The reason the headunit won't turn on is most likely because the fuse for your radio in your fuse box is blown. I would check that first. I spent 2 hours one time trying to figure why my buddies radio wouldn't turn on and then realized it was because the fuse blew.
Reply With Quote
  #5337  
Old 04-24-2016, 08:43 PM
casey.mikl casey.mikl is offline
Ford Ranger Driver
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 9,658
Default

Quote:
Originally Posted by 01redrangaaa View Post
The reason the headunit won't turn on is most likely because the fuse for your radio in your fuse box is blown. I would check that first. I spent 2 hours one time trying to figure why my buddies radio wouldn't turn on and then realized it was because the fuse blew.
This. Remove the wire nuts!
__________________
1997 B2300 reg cab 2.3 Lima, 15x8.5 Mickey Thompson classic 2, 31x10.50 cooper discover at3, 7.5 open 4.10 rear, dynomax super turbo catback, alpine iva-w200 w/ nav, kicker 6x8s, alpine type R 8, alpine 250W mono amp, power bass 400.4, tool box & camper shell, compustar alarm/remote start.
1956 Ford F100 rust bucket with big plans!
Reply With Quote
  #5338  
Old 04-24-2016, 08:47 PM
01redrangaaa 01redrangaaa is offline
Ford Ranger Owner
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 52
Default

Quote:
Originally Posted by casey.mikl View Post
This. Remove the wire nuts!
x983739273891
Reply With Quote
  #5339  
Old 04-24-2016, 09:04 PM
southernboy94 southernboy94 is offline
Ford Tough
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 415
Default

Quote:
Originally Posted by 01redrangaaa View Post
The reason the headunit won't turn on is most likely because the fuse for your radio in your fuse box is blown. I would check that first. I spent 2 hours one time trying to figure why my buddies radio wouldn't turn on and then realized it was because the fuse blew.
I didn't even think of that fuse lmao. I know the fuse in the back of the CD player is good. I'll go check the other one now.
Quote:
Originally Posted by casey.mikl View Post
This. Remove the wire nuts!
and I will do this as well. And will try the crimps. I've just always used electrical tape but when I bought this unit in had some wire nuts so I figured they'd be better. Never expected them to fall off. Actually ended up finding 4 sets of wires without the nuts on them

----------

So that fixed my CD player problem. But my amp still isn't kicking back on. Mind blown. Idk what the hell is going on

----------

Both fuses in the amp are good. Fuse under the hood is good. All connections are tight. Amp isn't going into protect mode, so I'm lost
__________________
2003 Xl 2wd 3.0l Flex 137k miles, 4" maxtrac spindles 2" shackles, 31x10.50 BFG TKO'S 15" Pro Comp 7031, two 12" JL W1's pushed by a 2800 watt VM Audio monoblock amp!!!
Reply With Quote
  #5340  
Old 04-24-2016, 09:05 PM
01redrangaaa 01redrangaaa is offline
Ford Ranger Owner
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 52
Default

Is it not turning on or there is just no output?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Show off that INK!!! FX4 Off Topic 790 11-26-2014 07:38 AM
The show pics mikesturbo94 Vehicle Snapshots 9 07-17-2010 11:49 AM
Car Show - 05/01/10 DisturbedESV Vehicle Snapshots 8 05-04-2010 07:33 PM
tonneau who has them and show them off blueovelboy Exterior Tech 20 03-12-2010 01:34 PM
Show My Posts GaryCN Site Announcements, Comments and Suggestions 6 10-21-2009 06:23 AM