Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread

  #4771  
Old 03-07-2016, 08:57 PM
Mazda0610 Mazda0610 is offline
Ford Ranger Driver
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 1,777
Default Re: Show Your System

Quote:
Originally Posted by Isaacc44 View Post
I don't even want to spend that much lol.

Sound like shit. Don't matter to me.
__________________
2003 Mazda B3000 Dual sport
Exterior: Plasti dipped fender flares,17x9 HELO flat back rims,33 inch terra graplers,Billet grille insert,4 inch spindles, 3 inch blocks,Bilsteins all the way around (soon to be),Kensun HIDs 8000k Bi-xenon hi/lo & fogs
Much more!
Reply With Quote
  #4772  
Old 03-07-2016, 08:58 PM
Isaacc44 Isaacc44 is offline
Ford Ranger Driver
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 1,631
Default Re: Show Your System

Quote:
Originally Posted by Mazda0610 View Post
Sound like shit. Don't matter to me.
I guess I'll just have to cough up the cash
Reply With Quote
  #4773  
Old 03-08-2016, 04:23 AM
casey.mikl casey.mikl is offline
Ford Ranger Driver
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 9,658
Default

Quote:
Originally Posted by AmericanPride! View Post
I'm so anxious to get my system. I'm probably going to wait until after my vacation at the end of the month. I haven't had real audio in so long it hurts
Yeah I can't stand what the truck has now.
__________________
1997 B2300 reg cab 2.3 Lima, 15x8.5 Mickey Thompson classic 2, 31x10.50 cooper discover at3, 7.5 open 4.10 rear, dynomax super turbo catback, alpine iva-w200 w/ nav, kicker 6x8s, alpine type R 8, alpine 250W mono amp, power bass 400.4, tool box & camper shell, compustar alarm/remote start.
1956 Ford F100 rust bucket with big plans!
Reply With Quote
  #4774  
Old 03-08-2016, 07:56 AM
southernboy94 southernboy94 is offline
Ford Tough
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 415
Default

I've got this buzzing noise in my bass that won't go away unless I turn my bass knob all the way down. If I have music on I can't hear it, but if I have the music down, I hear it all the time. Gets louder when I accelerate, what can I do to fix this? Ive been told it could be my ground or rcas, but made a new ground and also bought new rcas and it still didnt go away. Any ideas to fix it?
__________________
2003 Xl 2wd 3.0l Flex 137k miles, 4" maxtrac spindles 2" shackles, 31x10.50 BFG TKO'S 15" Pro Comp 7031, two 12" JL W1's pushed by a 2800 watt VM Audio monoblock amp!!!
Reply With Quote
  #4775  
Old 03-08-2016, 08:10 AM
AmericanPride! AmericanPride! is offline
Ford Ranger Driver
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 6,674
Default Re: Show Your System

Quote:
Originally Posted by southernboy94 View Post
I've got this buzzing noise in my bass that won't go away unless I turn my bass knob all the way down. If I have music on I can't hear it, but if I have the music down, I hear it all the time. Gets louder when I accelerate, what can I do to fix this? Ive been told it could be my ground or rcas, but made a new ground and also bought new rcas and it still didnt go away. Any ideas to fix it?
Could try a ground loop isolator
Reply With Quote
  #4776  
Old 03-08-2016, 08:13 AM
Mazda0610 Mazda0610 is offline
Ford Ranger Driver
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 1,777
Default Re: Show Your System

Quote:
Originally Posted by AmericanPride! View Post
Could try a ground loop isolator

This or adjust grounds. Or ground rcas
__________________
2003 Mazda B3000 Dual sport
Exterior: Plasti dipped fender flares,17x9 HELO flat back rims,33 inch terra graplers,Billet grille insert,4 inch spindles, 3 inch blocks,Bilsteins all the way around (soon to be),Kensun HIDs 8000k Bi-xenon hi/lo & fogs
Much more!
Reply With Quote
  #4777  
Old 03-08-2016, 08:21 AM
dev199505 dev199505 is offline
Ford Ranger Driver
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 741
Default Re: Show Your System

Quote:
Originally Posted by southernboy94 View Post
I've got this buzzing noise in my bass that won't go away unless I turn my bass knob all the way down. If I have music on I can't hear it, but if I have the music down, I hear it all the time. Gets louder when I accelerate, what can I do to fix this? Ive been told it could be my ground or rcas, but made a new ground and also bought new rcas and it still didnt go away. Any ideas to fix it?
Where is your amp mounted and how is it grounded?
Reply With Quote
  #4778  
Old 03-08-2016, 08:24 AM
southernboy94 southernboy94 is offline
Ford Tough
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 415
Default

Quote:
Originally Posted by Mazda0610 View Post
This or adjust grounds. Or ground rcas
I have not tried grounding the rcas yet. I will try that

----------

Quote:
Originally Posted by dev199505 View Post
Where is your amp mounted and how is it grounded?
it's just behind the drivers seat and have it grounded down to one of the seat bolts now. Don't remember where I grounded it the first time. Just a random bolt somewhere in the back
__________________
2003 Xl 2wd 3.0l Flex 137k miles, 4" maxtrac spindles 2" shackles, 31x10.50 BFG TKO'S 15" Pro Comp 7031, two 12" JL W1's pushed by a 2800 watt VM Audio monoblock amp!!!
Reply With Quote
  #4779  
Old 03-08-2016, 08:29 AM
AmericanPride! AmericanPride! is offline
Ford Ranger Driver
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 6,674
Default Re: Show Your System

Quote:
Originally Posted by southernboy94 View Post
I have not tried grounding the rcas yet. I will try that

----------

it's just behind the drivers seat and have it grounded down to one of the seat bolts now. Don't remember where I grounded it the first time. Just a random bolt somewhere in the back
Seat bolts aren't very good grounds. Did you strip the paint at least?
Reply With Quote
  #4780  
Old 03-08-2016, 08:33 AM
southernboy94 southernboy94 is offline
Ford Tough
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 415
Default

Quote:
Originally Posted by AmericanPride! View Post
Seat bolts aren't very good grounds. Did you strip the paint at least?
yeah I got the paint off. Where would you suggest then? Somewhere on the drivers side preferably. I know the first place I had it grounded it still made the buzzing noise too. I never had a problem with this in my other two trucks I've had. But they were Chevys. This ranger was a pain in the ass compared to them
__________________
2003 Xl 2wd 3.0l Flex 137k miles, 4" maxtrac spindles 2" shackles, 31x10.50 BFG TKO'S 15" Pro Comp 7031, two 12" JL W1's pushed by a 2800 watt VM Audio monoblock amp!!!
Reply With Quote
  #4781  
Old 03-08-2016, 08:57 AM
casey.mikl casey.mikl is offline
Ford Ranger Driver
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 9,658
Default

Are your rcas ran with the power cable? Sounds like your picking up from the alternator. I have my Amps in the Mazda hooked up to seat bolts and I have never had an issue with it
__________________
1997 B2300 reg cab 2.3 Lima, 15x8.5 Mickey Thompson classic 2, 31x10.50 cooper discover at3, 7.5 open 4.10 rear, dynomax super turbo catback, alpine iva-w200 w/ nav, kicker 6x8s, alpine type R 8, alpine 250W mono amp, power bass 400.4, tool box & camper shell, compustar alarm/remote start.
1956 Ford F100 rust bucket with big plans!
Reply With Quote
  #4782  
Old 03-08-2016, 09:19 AM
southernboy94 southernboy94 is offline
Ford Tough
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 415
Default

Quote:
Originally Posted by casey.mikl View Post
Are your rcas ran with the power cable? Sounds like your picking up from the alternator. I have my Amps in the Mazda hooked up to seat bolts and I have never had an issue with it
nope the power wire comes down the left side of the truck and the rcas are on the right. I was told that as well so that's why I moved the rcas over and it still didn't fix it
__________________
2003 Xl 2wd 3.0l Flex 137k miles, 4" maxtrac spindles 2" shackles, 31x10.50 BFG TKO'S 15" Pro Comp 7031, two 12" JL W1's pushed by a 2800 watt VM Audio monoblock amp!!!
Reply With Quote
  #4783  
Old 03-08-2016, 09:58 AM
casey.mikl casey.mikl is offline
Ford Ranger Driver
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 9,658
Default

Quote:
Originally Posted by southernboy94 View Post
nope the power wire comes down the left side of the truck and the rcas are on the right. I was told that as well so that's why I moved the rcas over and it still didn't fix it
Coming from speakers or sub only?
__________________
1997 B2300 reg cab 2.3 Lima, 15x8.5 Mickey Thompson classic 2, 31x10.50 cooper discover at3, 7.5 open 4.10 rear, dynomax super turbo catback, alpine iva-w200 w/ nav, kicker 6x8s, alpine type R 8, alpine 250W mono amp, power bass 400.4, tool box & camper shell, compustar alarm/remote start.
1956 Ford F100 rust bucket with big plans!
Reply With Quote
  #4784  
Old 03-08-2016, 10:43 AM
dev199505 dev199505 is offline
Ford Ranger Driver
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 741
Default Re: Show Your System

Quote:
Originally Posted by southernboy94 View Post
yeah I got the paint off. Where would you suggest then? Somewhere on the drivers side preferably. I know the first place I had it grounded it still made the buzzing noise too. I never had a problem with this in my other two trucks I've had. But they were Chevys. This ranger was a pain in the ass compared to them
If I were you I would drill a hole in the floor and sand all the paint off and ground your amp there. If you don't wanna do that make sure your ground is tight also is your amp screwed down to the metal? If so that could be your issue if your amps mounting feet are metal. Try unbolting it and see if you still have the issue
Reply With Quote
  #4785  
Old 03-08-2016, 11:37 AM
southernboy94 southernboy94 is offline
Ford Tough
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 415
Default

Quote:
Originally Posted by casey.mikl View Post
Coming from speakers or sub only?
subs only, but it's not the subs I've had them since I was 16 and never had a problem with them

----------

Quote:
Originally Posted by dev199505 View Post
If I were you I would drill a hole in the floor and sand all the paint off and ground your amp there. If you don't wanna do that make sure your ground is tight also is your amp screwed down to the metal? If so that could be your issue if your amps mounting feet are metal. Try unbolting it and see if you still have the issue
it's not mounted down at all, just sitting kn a
Small piece of carpet I cut for it so it wouldn't slide around. I may just take it all out and re run all new wires this weekend bc I have an extra wiring kit at the house
__________________
2003 Xl 2wd 3.0l Flex 137k miles, 4" maxtrac spindles 2" shackles, 31x10.50 BFG TKO'S 15" Pro Comp 7031, two 12" JL W1's pushed by a 2800 watt VM Audio monoblock amp!!!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Show off that INK!!! FX4 Off Topic 790 11-26-2014 07:38 AM
The show pics mikesturbo94 Vehicle Snapshots 9 07-17-2010 11:49 AM
Car Show - 05/01/10 DisturbedESV Vehicle Snapshots 8 05-04-2010 07:33 PM
tonneau who has them and show them off blueovelboy Exterior Tech 20 03-12-2010 01:34 PM
Show My Posts GaryCN Site Announcements, Comments and Suggestions 6 10-21-2009 06:23 AM