Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread

  #1  
Old 08-06-2010, 09:19 PM
Dropped Dropped is offline
Its always somthing...
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 58
Default No sound! Stereo still powered???!

Ok, so i just hooked some new clarion 3-way 60rms 6x8's in all for speaker holes in my 01' extended cab edge, stock cd player. I tested each one as i went and before i put each panel back on. When all said and done and i test the last one i and its all good, so i clean everything up and turn the radio on, i have a cd in and turn it up, almost to half way and everything just goes quit!! Stereo still shows on can take cd out put on radio and change volume, but no sound in any speaker. Clock works, i mean what the hell happened, is it possible these speakers needed to much watts and blew something inside the stereo, some expertise i am in need of...
__________________
2001 Edge
Manual 3.0
Extended Cab
1991 XLT
Manual 4cl
Reg Cab
(currently bagged, shaved, and sitting in a field)
Reply With Quote
  #2  
Old 08-06-2010, 11:39 PM
2003fordranger1 2003fordranger1 is offline
THE PRICER!!!
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 320
Default Re: No sound! Stereo still powered???!

check your cars fuses
Reply With Quote
  #3  
Old 08-07-2010, 05:24 AM
ObsoleteE ObsoleteE is offline
I'm an F-18, bro
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,972
Send a message via AIM to ObsoleteE
Default Re: No sound! Stereo still powered???!

I bet you blew the internal amp.
__________________
1999 B2500 5 Speed
Reply With Quote
  #4  
Old 08-07-2010, 07:36 AM
Dropped Dropped is offline
Its always somthing...
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 58
Default Re: No sound! Stereo still powered???!

I checked all the fuses, they are all good.
I doubt it could be a fuse seeing how the stereo is showing that it works, clock works, stereo shows its on and all controls are displayed properly.
Thats what im afraid happenend, blew the internals of the stereo.
Is that possible, and does anyone think it had anything to do with switching the speakers, i didn't cut any wires, i got the adapters so the speaker install was plug and play!
__________________
2001 Edge
Manual 3.0
Extended Cab
1991 XLT
Manual 4cl
Reg Cab
(currently bagged, shaved, and sitting in a field)
Reply With Quote
  #5  
Old 08-08-2010, 06:37 PM
reconjb reconjb is offline
Found a Diesel
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 10,686
Default Re: No sound! Stereo still powered???!

Is your truck on or off because when i re-hook my radio it will have no sound if the key is in the auxiliary power position but turn in the truck and the sound comes right on
Reply With Quote
  #6  
Old 08-08-2010, 06:37 PM
Dropped Dropped is offline
Its always somthing...
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 58
Default Re: No sound! Stereo still powered???!

Found the problem! Thanks to whitedge and his thread!! http://www.fordrangerforum.com/audio...sound-wtf.html (and pm's)

Mine was because the back driver side speaker was grounding out on the truck:
[IMG][/IMG]
See the scratched marks in the yellow paint?!
[IMG][/IMG]
Thanks for the comments it all helped in narrowing down the problem. Here is a couple pics of the speakers!
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
__________________
2001 Edge
Manual 3.0
Extended Cab
1991 XLT
Manual 4cl
Reg Cab
(currently bagged, shaved, and sitting in a field)

Last edited by Dropped; 08-08-2010 at 06:39 PM. Reason: added wrong pic
Reply With Quote
  #7  
Old 08-08-2010, 06:42 PM
Dropped Dropped is offline
Its always somthing...
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 58
Default Re: No sound! Stereo still powered???!

Hmm, i thought i took some picks of the back speakers before i put them in...
I forgot to say that all i had to do was take the speaker back off the grill and turn it around so the connections are on the other side of that tear drop opening!
__________________
2001 Edge
Manual 3.0
Extended Cab
1991 XLT
Manual 4cl
Reg Cab
(currently bagged, shaved, and sitting in a field)
Reply With Quote
  #8  
Old 08-09-2010, 04:05 PM
ObsoleteE ObsoleteE is offline
I'm an F-18, bro
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,972
Send a message via AIM to ObsoleteE
Default Re: No sound! Stereo still powered???!

Glad it worked out for you!
__________________
1999 B2500 5 Speed
Reply With Quote
Reply

Tags
speakers, stereo

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Stereo on but no sound? WTF whitedge Audio / Video 19 10-20-2010 05:10 PM
Discuss How to: Install an Infinity Basslink powered subwoofer Korey How-To Submissions 2 06-08-2010 06:01 PM
aftermarket stereo system no sound custom ford 1 Audio / Video 1 04-06-2010 12:10 AM
How to: Install an Infinity Basslink powered subwoofer Korey Interior Guides 0 09-23-2009 08:04 AM
1994 Rack & Pinion Steering - Powered or Not? ElPaso2008 General Tech 0 08-08-2009 09:49 PM