Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread

  #1  
Old 02-17-2010, 11:18 PM
Futbol3157 Futbol3157 is offline
Learning to use the forums
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 2
Default 2001 2.3 issue

Hello all and thanks for all the great info.
I am not really new to the ranger family, as i have owned a few in my day(89, 94) but my '01 is giving me issues. They seem to be different beasts entirely. It has started stumbling hard when idling(stays at about 500rpm or so and the engine shakes bad), but it goes away after accel to normal driving speeds. it hasn't stalled on me yet, but my fuel econ is low. I just did the plugs, oil change, air filter and coil pack, but none of this seemed to help. I think it may be a vacuum leak, but i can't find the problem. could it be the wires, injectors? I had the codes read and it came up with P0171, P0301, P1131, P1537. Any help would appreciated. I also just found a bad hose after watching the youtube vid for the IMRC. Could that be the issue?
Reply With Quote
  #2  
Old 02-19-2010, 08:54 AM
modelageek modelageek is offline
Ford Ranger Driver
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 6,257
Default

yes I think it could be the issue. buy the hose for $1 crawl under there and replace it.
__________________
2004 Ext Cab, 4WD, 4.0, Auto, 154k. (4.0 engine is out of a 2009 Ranger w/96k) ( as of 7/1/2017)

2004 Ranger, Ext Cab, 2WD, 3.0, 5 speed , 4WABS, crank windows, no cruise, Edge 116k.(6/5,2014) (SOLD).
1999 Ford Ranger, Reg Cab, 2.5, 5 speed, 2WD, no AC, 150k (SOLD).
Reply With Quote
  #3  
Old 02-19-2010, 03:34 PM
Futbol3157 Futbol3157 is offline
Learning to use the forums
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 2
Default

already replaced two bad hoses, but the problem is still there!?!? what else could it be?

thanks
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
03 2.3L bog issue kschaffner 4-Cylinder Tech 0 02-14-2010 05:33 PM
AC/Heater Fan issue? fafa401 General Ford Ranger Discussion 5 01-02-2010 08:56 PM
Alternetor issue pd_cobb Electrical Tech 0 11-07-2009 08:28 PM
new 4x4 issue Kayledao Drivetrain Tech 3 09-05-2009 01:42 AM
hid issue sprtyboy Electrical Tech 1 05-24-2009 07:27 PM