Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread

  #1  
Old 04-24-2009, 06:10 PM
redmccain redmccain is offline
Learning to use the forums
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 11
Default Missing really bad!

Hey to all,
I have a 2001 ranger, 2.3L, that has a bad miss while accellerating, going up hills, and pretty much most of the time. During the winter months it really isn't that bad, but look out when it warms up. The vacuum line on the IMRC was bad and I replaced it, but the missing still continues. Does anyone have any ideas on what it could be? Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 04-24-2009, 06:14 PM
Tom Tom is offline
Ranger Enthusiast
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 6,829
Default

Check (and/or replace) your spark plugs and wires.
__________________
2006 Ford Ranger Sport 4.0 2WD on 32x11.50R15s
-3" Doetsch Spindle Lift


Using the forum:
How to Post on the Forum
Creating a signature (do this before asking any questions)
Upload an Avatar (image of your Ranger)
How to Post Pictures on the Forum
Switch the site layout: Light Theme or Dark Theme

Things to do:
Participate in Truck of the Month
Participate in the Ranger Photo Contest
Participate in the Non-Automotive Photo Contest
Become a Site Contributor
Shop at the FordRangerForum.com Store
Reply With Quote
  #3  
Old 04-26-2009, 05:50 PM
redmccain redmccain is offline
Learning to use the forums
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 11
Default misfiring

Thanks for the suggestion. A few months back I replaced the plugs, wires, and fuel filter. It had a code P1537 and I fixed a broken vacuum line on the IMRC and it still misfires. Any other suggestions as to what it may be. Any input is greatly valued!
Reply With Quote
  #4  
Old 04-28-2009, 05:07 PM
98blownranger 98blownranger is offline
Custom KeyChain R Me
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 718
Default

look for codes again,
__________________
Quote:
Originally Posted by redrumedge View Post
98blown you should be an MD! that's the same stuff my doc asks and ur spot on man!!!
98 4.0 2wd-----supercharger fully build heads cam...all show with go......3 time world of wheels champ 5 time national winner


lots of ranger parts for sale leftovers from my 94/96
96 sitting on the frame, waiting to go lower


custom billet parts by me intake adapters and billet steps for the step sides

please sign my guestbook!!
http://breyperformancemachine.shutterfly.com/
Reply With Quote
  #5  
Old 02-07-2010, 06:45 AM
WALBERS53@YAHOO.COM WALBERS53@YAHOO.COM is offline
Learning to use the forums
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 4
Default

Quote:
Originally Posted by redmccain View Post
Hey to all,
I have a 2001 ranger, 2.3L, that has a bad miss while accellerating, going up hills, and pretty much most of the time. During the winter months it really isn't that bad, but look out when it warms up. The vacuum line on the IMRC was bad and I replaced it, but the missing still continues. Does anyone have any ideas on what it could be? Thanks!
Does vehical start and idle OK
Reply With Quote
  #6  
Old 02-07-2010, 06:46 AM
WALBERS53@YAHOO.COM WALBERS53@YAHOO.COM is offline
Learning to use the forums
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 4
Default

Does vehical start and idle OK ?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2.3 missing Bryan_leonard 4-Cylinder Tech 10 02-14-2010 05:31 PM
Could someone explain to me what "Missing" feels like? Kierstien 3.0 Vulcan Tech 12 05-07-2009 07:06 PM