Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread

  #1  
Old 07-27-2011, 10:47 AM
pad2383 pad2383 is offline
Learning to use the forums
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 6
Default Failed Smog - No Vacuum pressure to EGR - Code 334

Hi,

I live in California and my old beat up but beloved 92 Ford Ranger was due for smog. I passed all the emissions testing no problem but I failed on the functional EGR test. The mechanic said the EGR valve was fine, there just wasn't any vacuum being sent to it when he would rev the engine. I checked for trouble codes and found "334 - EGR Closed Valve Voltage High". What parts of the electrical system regulates the vacuum pressure to the EGR? What is the likely culprit here and how would I go about investigating/fixing it? Any and all help is much appreciated. Thanks.

Pad
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Replaced EGR valve and still get code P0401? aimeagle21 4.0 SOHC / 4.0 OHV Tech 10 07-10-2011 04:55 PM
WTF With these Monitors and Smog... HELP MoparManwithFord Electrical Tech 14 05-22-2011 09:19 PM
smog? POPTART972 4.0 SOHC / 4.0 OHV Tech 0 11-08-2010 02:16 PM
EGR Code won't go away drumforever General Tech 1 03-02-2010 08:46 PM
failed smog gas tank pressurizing smog budwieser1 General Tech 1 07-16-2009 06:19 PM