Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread

  #1  
Old 05-19-2011, 02:42 PM
rickatom rickatom is offline
Liking the Ford Ranger Forum
 
Join Date: May 2011
Posts: 18
Default Not running right

I had my 1997 ranger tuned up, new wires, plugs ,cat converter, and it is still hesitating. New fuel filter. Check engine light comes on, I changed o2 sensor. Code reads fuel lean.
Mechanic found trash in the line, when he changed the filter.
I pulled the fuel rail and removed the injectors. I could not unhook the fuel rail from the gas lines, but I did spray carb cleaner into the ports. I tried to clean out the injectors, not sure how well it worked. I dont have access to being able to run them while cleaning. Anyway I sprayed them down as well as I could and soaked. I then reinstalled the assembly.
Still has hesitation. Runs better, but still hestitates. I have been running SeaFoam.

Any other suggestions? Do I need new injectors. Mechanic did replace 1 of the 4.

I have sprayed the MAF sensor and reinstalled. I dont know what else to do.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-19-2011, 05:13 PM
Blessed Ranger Blessed Ranger is offline
JOHN 3:16, 14:6
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 547
Default Re: Not running right

Check the intake manifold gaskets for leakage.
__________________
2011 XLT 2WD Ext. Cab. 2.3 5 speed
chrome wheels, spray-in bedliner, Extang RT Tonneau cover, tinted glass, tailgate lock, pin stripe. :
Reply With Quote
  #3  
Old 05-20-2011, 01:05 PM
rickatom rickatom is offline
Liking the Ford Ranger Forum
 
Join Date: May 2011
Posts: 18
Default Re: Not running right

I am going to check the gaskets next. My mechanic friend said also to check the plunger that determines how much air it gets before entering the intake. So I will take that off and check to see if it is clean and closing all the way.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Running hot 96 2.3L Monarch83 4-Cylinder Tech 1 05-13-2011 08:28 PM
Need help, Truck is not running right. 90fordranger 2.9 Liter Tech 16 03-15-2011 10:21 AM
running cold blk05stang 4.0 SOHC / 4.0 OHV Tech 3 09-23-2010 06:33 AM
Need help getting the 2.0 running. stingray2232 4-Cylinder Tech 2 09-01-2010 07:11 AM
not running right redneck_ranger_1991 2.9 Liter Tech 1 04-26-2009 11:10 PM