Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Thread Tools Search this Thread

Old 09-14-2010, 10:15 PM
Deadokie21 Deadokie21 is offline
Liking the Ford Ranger Forum
Join Date: Sep 2010
Posts: 17
Default 2.3L 5 Speed lack of power

Ok i have a 94 ranger 2.3L 5 Speed.

I just got it and it has 181,000 miles. Runs good starts good good truck overall. has lift with 31's puttin that out there. I take off and seems like it has like a little put i guess u can call it ill get on it hard and u can feel it like trying to pull back very little. I dont know if this could be the cat is plugged up and not leting the airflow properly cause this to happen. Has good power but not what it should it shouldnt be sluggish. Any ideas onw hat i should do. i was thinking tune up, clean egr, air flow, and new Cat. just where should i start.
Reply With Quote
Old 09-20-2010, 01:05 AM
tileguy tileguy is offline
Join Date: Sep 2010
Posts: 11
Default Re: 2.3L 5 Speed lack of power

try unplugin one sensor at a time. start with the MAFS listen for change if nothing happens it might be bad. junk yard pull it your self $15 Find the throttle position sensore unplug and listen ect. [map sen/ Mass flow/ throttle position sensore. are commonly bad. Is your check engine light on? If so rent a comp scanner at autozone or o'rilley auto for free, $200 deposite, very easy to use.
Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1996 4cyl 4x2 Reg Cab, 6' Box - Lack of service =Terrible gas mileage desiredusername General Tech 6 06-30-2010 10:04 AM
Replace passenger side power rear view mirror on 2005 Ranger with power windows Theodore Viera Interior Tech 2 06-21-2010 09:39 PM
2009 - Lack of radiator protection Nubbuchadnezzar Exterior Tech 4 03-26-2010 10:12 AM
Irregular shifting and slight lack of power along with a rattle Am3rican_Rang3r General Tech 5 03-13-2010 01:43 AM
Dimmer (or lack thereof) issue davekellynv Electrical Tech 2 12-23-2009 03:20 PM