Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread

  #1  
Old 08-30-2010, 09:25 PM
stingray2232 stingray2232 is offline
Learning to use the forums
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 3
Smile Need help getting the 2.0 running.

The truck would not hit at all when I first got it so I gave it new plugs, cap, Rbutton, wires, oil, filters and cleaned the carb. It still would not hit even though it was getting fire at the plugs. I then gave it a new coil, and still nothing. Today I replaced the timing belt and got it to hit and half way run. The problem is the engine has a lot of blowback through the carb and through the oil cap on the valve cover. Quite a bit of smoke and pressure comes out of both. Think I have the timing wrong? I have the crank on TDC, the cam mark is at 5:00 right on the factory mark, and the Rbutton Is sitting right on the #1 sparkplug wire. The firing order is wired at 1-3-4-2 clockwise on the cap. Its not a bad looking truck for an 87 and I figured the 2.0 would be easy on gas. Any help would be great. Thanks
__________________
1987 Ranger, 2.0 - 5 speed 2x4
Reply With Quote
  #2  
Old 08-31-2010, 06:40 PM
stingray2232 stingray2232 is offline
Learning to use the forums
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 3
Default Re: Need help getting the 2.0 running.

Never mind guys I found the problem. I took the valve cover off and found 3 of the rocker arms laying on top the head. The ears on the cam are in very bad shape, so all I am going to do now is put another head on the motor because I had a 2.0 head gave to me today. Thanks.
__________________
1987 Ranger, 2.0 - 5 speed 2x4
Reply With Quote
  #3  
Old 09-01-2010, 07:11 AM
darkstar_420 darkstar_420 is offline
Lowered 00
 
Join Date: May 2009
Posts: 765
Default Re: Need help getting the 2.0 running.

you should build the head up while its off
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
4.0 running wierd 4.0Ranger 4.0 SOHC / 4.0 OHV Tech 1 05-13-2010 07:40 AM
Any one running lockers frodeezy Drivetrain Tech 0 02-09-2010 01:15 PM
3.0 running rich SmokeyMcPot420 3.0 Vulcan Tech 11 10-30-2009 09:46 PM
running hot mb128 3.0 Vulcan Tech 0 10-09-2009 09:21 PM
not running right redneck_ranger_1991 2.9 Liter Tech 1 04-26-2009 11:10 PM