Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Thread Tools Search this Thread

Old 08-16-2010, 11:17 AM
wedge wedge is offline
Learning to use the forums
Join Date: Aug 2010
Posts: 5
Default Ranger runs rough

Hi, My Ranger had check Engine light came on last year and then went away for about 6 months and came back on . Ford pulled code and said Throttle Body Sensor going out. They wanted $500.00 dollars to Replace TB/Parts and Labor. So I bought TB MYSELF, 2002 RANGERS YOU HAD TO REPLACE THE WHOLE TB and not just the Sensor. I replaced it for $200.00 dollars cost of parts. The truck starts up fine and runs good until I get below 2,500 rpms on the freeway or use WOT in the city. it starts missing and backfiring through exhaust. I get on the freeway and can not use 5th gear OD. The truck starts missing and hesatates until I get above 3,000 rpm's in 4th gear. Should I cange the Spark plugs? Truck has 115,00 miles on it. Thats mostly freeway miles. Can someone here help me trouble shoot it? Do not have a Code Scanner and do not want to go to ford they cost way too much Money. Please help

Last edited by wedge; 08-16-2010 at 11:19 AM.
Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My 88 with 2.9 runs rough jimandpam 2.9 Liter Tech 13 10-18-2010 04:31 AM
ranger runs rough smokes alot here and there 94 Ranger 3.0 Vulcan Tech 10 05-10-2010 04:46 PM
94 4.0L runs rough when first started alabamafrog 4.0 SOHC / 4.0 OHV Tech 1 05-07-2010 04:41 AM
enigine runs rough after it cools down bigbadbiker 4.0 SOHC / 4.0 OHV Tech 1 01-25-2010 08:12 PM
1998 Ford Ranger runs rough with sulfur smell? Michael K General Ford Ranger Discussion 1 01-01-2009 12:57 PM