Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread

  #1  
Old 05-21-2010, 08:17 AM
96_ranger 96_ranger is offline
Liking the Ford Ranger Forum
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 15
Default ok i think i got it

as far as the weird idle problem i think ive figured it out i put it on the scanner and checked the data stream and it said the o2 was reading lean i looked and have an exhaust leak right before it so my mechanic said to try and replace the donut gasket first then see how it does.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-22-2010, 09:34 AM
modelageek modelageek is offline
Ford Ranger Driver
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 6,257
Default Re: ok i think i got it

__________________
2004 Ext Cab, 4WD, 4.0, Auto, 154k. (4.0 engine is out of a 2009 Ranger w/96k) ( as of 7/1/2017)

2004 Ranger, Ext Cab, 2WD, 3.0, 5 speed , 4WABS, crank windows, no cruise, Edge 116k.(6/5,2014) (SOLD).
1999 Ford Ranger, Reg Cab, 2.5, 5 speed, 2WD, no AC, 150k (SOLD).
Reply With Quote
  #3  
Old 05-23-2010, 11:41 AM
96_ranger 96_ranger is offline
Liking the Ford Ranger Forum
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 15
Default Re: ok i think i got it

so i welded up all the leaks its running much smoother but still does the idle thing just not as much and i think my mileage is getting better
Reply With Quote
  #4  
Old 05-23-2010, 12:12 PM
Mudweiser Mudweiser is offline
Learning to use the forums
 
Join Date: May 2010
Posts: 2
Default Re: ok i think i got it

what should the idle be at on a 98 ranger with a 3.0
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search