Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread

  #1  
Old 07-10-2011, 10:19 AM
jmshanafelt jmshanafelt is offline
John
 
Join Date: May 2011
Posts: 10
Default Flat Spot in Acceleration/Throttle Cable

I just finished swapping engines into my 94, but i kept my old upper intake on it (egr). Started up, sounded great after a few minutes. the only problem is theres a flat spot in the acceleration. You have to push the pedal down a solid 2 inches before you get a response from the throttle, and its not a gentle one.

any suggestions?

4.0 V6 2wd OHV EGR Automatic trans
Reply With Quote
  #2  
Old 07-10-2011, 01:51 PM
Rg1Baja Rg1Baja is offline
DirtFreeks Mtrspts #7299
 
Join Date: May 2011
Posts: 180
Default Re: Flat Spot in Acceleration/Throttle Cable

Sounds like its to long.
__________________
DirtFreeks Motorsports
Reply With Quote
Reply

Tags
acceleration, gas pedal, throttle cable, throttle issue

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Throttle body/ throttle cable DieselBrad 4.0 SOHC / 4.0 OHV Tech 16 01-12-2012 01:26 PM
Question on throttle cable? Rangersport General Tech 7 12-20-2010 05:44 PM
Dead spot in acceleration from idle? xdoomx 4.0 SOHC / 4.0 OHV Tech 15 12-15-2010 05:37 AM
Removing throttle cable from Throttle Body 1999 4.0 OHV Kodyston 4.0 SOHC / 4.0 OHV Tech 2 10-05-2010 03:20 PM
Throttle cable mod help. mmguy 4-Cylinder Tech 0 02-18-2010 03:31 PM