Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Thread Tools Search this Thread

Old 10-24-2009, 02:20 PM
nathancrx nathancrx is offline
Learning to use the forums
Join Date: Oct 2009
Posts: 1
Default 2004 v6 with no spark

hello everyone, i have searched the whole site with no luck. Its a 2004 4wd 4.0 automatic. It isn't getting any spark. I have checked all fuses and none bad. I pulled the plug from the back of the coil to check the signal, and i get good power to the red wire, but nothing out of the rest while i am trying to start it. Shouldn't i get some kind of power out of the other 3 or 4 wires, while cranking? It isn't throwing any codes, i have a scanner. I really need to find out if i am testing the plug right, that goes into the coil. If i am checking it right, what would make it not get a signal at the coil? Please help im not sure where to go from here.

any help is appreciated..
Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discuss 2004 and up Ranger to Mustang Dome Light Mod STL How-To Submissions 153 07-18-2016 07:25 PM
Power wire for 2004 XLT JULIUS Audio / Video 7 10-22-2009 03:59 PM
2004 XLT Foglights aoa47 Exterior Tech 3 10-04-2009 12:47 PM
WTB: JBA Headers for 2004 3.0 darkeros Engine & Drivetrain Parts 0 09-10-2009 09:28 AM
2004 keypad code okie General Ford Ranger Discussion 8 08-06-2009 01:53 PM