Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread

  #1  
Old 03-03-2011, 07:10 PM
tloftis tloftis is offline
Learning to use the forums
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 2
Default 4.0 running rough and misfiring. Help please!

My truck is running rough. the codes it is throwing is

PO301 cyl 1 misfire

PO304 cyl 4 misfire

PO153 02 sensor Bank 2 Censor 1

PO102 MAF or VAF A circuit low input

I am not sure what to replace. It runs like it has water in the fuel, which it does not. but, that is what it acts like.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-09-2011, 04:55 PM
Tork Tork is offline
Ford Ranger Owner
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 59
Default Re: 4.0 running rough and misfiring. Help please!

I was having similar issues on a 91 ohv 4.0
The MAF ended up bein' dirty. Cleaned that and it fixed it. Wish you luck and I hope it's a simple fix!
__________________
1991 Ranger XLT supercab 5sp 4.0 OHV 4x4
240,000 miles and counting!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Glowing header, running rough, need help?? merkchop 3.0 Vulcan Tech 15 01-22-2012 05:43 PM
1991 4.0 rough running lneidlinger 4.0 SOHC / 4.0 OHV Tech 0 12-15-2010 05:02 PM
Running rough when I put on the brakes Ran13 3.0 Vulcan Tech 6 11-17-2010 08:58 PM
94' running rough--need suggestions. merkchop 3.0 Vulcan Tech 0 10-28-2010 06:13 AM
Running Rough 4.0fan 4.0 SOHC / 4.0 OHV Tech 0 02-20-2010 06:49 PM