Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Thread Tools Search this Thread

Old 01-14-2011, 08:58 PM
Ozzy Ozzy is offline
Learning to use the forums
Join Date: Jan 2011
Posts: 1
Question 92 Ranger OBDI Code 172

Hey smart people . My ranger just got a new clutch, slave cylinder, muffler, tail pipe, power steering hose and a new upper shifter seat and all of a sudden the CEL comes on after I drive 2 or three miles . My handy reader gives me a Code 172 HEGO (HO2S) sensor fault/lean. I have heard people saying "check the engine's coolant temperature", which I would, but I have an aftermarket temperature gauge and I tossed the oem sensor. I held on to the oem sensor for a while, but I swapped them out about 5 months ago and haven't had a problem till now. I was wondering if my mechanic might have re-installed the O2 sensor improperly when he was working on the exhaust? I mean, the truck runs fine without it working right, but I really don't like seeing the CEL on. At all. Any help would be much appreciated as I am a less experienced DIYer and I'm hoping it's an easy thing to fix, especially since I will be going back to college this weekend.
Reply With Quote

172, 4l v6, 92 ranger, ranger

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
94 ranger OBD1 code 224 HELP Lou58 General Tech 0 12-23-2010 06:42 PM
p1233 code on 97 Ranger 4.0 wtester 4.0 SOHC / 4.0 OHV Tech 3 06-20-2010 02:32 PM
1999 Ranger 2.5L - P1506 code vines4ever 4-Cylinder Tech 0 04-17-2010 06:42 AM
94 Ranger 3.0 V6 OBD1 Code Reader Alboterf3rd Electrical Tech 4 08-29-2009 05:17 AM
ford ranger code 18? jonnywalker General Ford Ranger Discussion 1 11-26-2008 10:51 PM