Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread

  #1  
Old 12-29-2010, 08:06 AM
Black04Ranger Black04Ranger is offline
New to Trucks...
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 122
Unhappy Lost my APS Today for no reason? ? ? ?

ABS Issues!

So like the title states (just realized I mis-keyed it to aPs instead of aBs), I was just driving along yesterday on the highway to work, and bling.... on goes the (ABS) warning light to tell me it was malfunctioning.

I didn't hit any bumps really, I was basically just coasting on flat highway. At first I thought maybe there is a sensor in there that got dirty from all the rock salt we've been having due to the weather.... and my truck was filthy anyways, so I just pulled over and got the car washed. To my sadness the light is still on and the (ABS) is not functioning.

This morning I hit some ice on my driveway while going to leave, and the truck just locked up the tires and slid on the black ice, the brake pedal didn't pulsate like it usually does when the ABS kicks in.

Any thoughts on what I could check? Is there a fuse or somehting for the ABS that could have gone bad?

All help is appreciated. Thanks!
__________________
Just Truckin Around in the new 4x4 Ranger..... Till I'm in my lowered Tiburon, then I'm Avoiding Pot Holes....

Last edited by Black04Ranger; 12-29-2010 at 08:08 AM.
  #2  
Old 12-29-2010, 12:03 PM
Black04Ranger Black04Ranger is offline
New to Trucks...
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 122
Default Re: Lost my APS Today for no reason? ? ? ?

Anybody?

----------

I just went out and checked the ABS fuse, (10 amp) it is fine.
__________________
Just Truckin Around in the new 4x4 Ranger..... Till I'm in my lowered Tiburon, then I'm Avoiding Pot Holes....
  #3  
Old 12-30-2010, 07:59 AM
cowboykilroy cowboykilroy is offline
Like the Forums
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 41
Default Can someone PLEASE answer my question about ABS!

I looked at the owners manual download in general discussion area and there is a 30 amp abs fuse in the big fuse box out under the hood by the battery.
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lost Brakes dfhovland General Tech 5 08-08-2010 04:10 PM
Funny thing happened today.... I think I've lost a little faith in people bassplyer92517 General Ford Ranger Discussion 25 07-08-2010 12:27 PM
A reason for joining tracer Introduce Yourself 7 02-04-2010 08:42 PM
lost power firelovesme Electrical Tech 0 01-08-2010 11:45 AM
another reason not to get a dodge mr.ranger Vehicle Videos 14 09-27-2009 03:35 PM