Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread

  #1  
Old 04-23-2010, 07:52 PM
ninenineranger ninenineranger is offline
Yea its 4x4!!
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 102
Angry Hellp please!!

Well today was a ruff day.. On my way to work my truck felt weird, kind of hesitating uphill, jerked a few times, I floored it and it felt like it wanted to shut off, RPM's fell to like 1 or 1.5k then it raised to like 4k... A few mins later i was cruising at around 20-25 mph it started jerking, bucking, boging u name it.. Then i suddenly shut off sputtering, It would restart and fire up for about 5 secs then shut off agin.. did it numerous of times. Fuel Pump was priming. So I let it cool down then it starts up like nothing ever happened. No CEL.. BTW it was hot outside like 90-95F if it matters with the issue

I searched on crankshaft sensor, seems too match the syptoms.. Please help me out guys.. Thanx..
__________________
'99 Ford Ranger 4x4, 4.sl0w, Auto, 3" BL, 2" Torsion Crank, 2" blocks, 31x10.50,
Reply With Quote
  #2  
Old 04-23-2010, 08:15 PM
Vrod21 Vrod21 is offline
Ford Tough
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 325
Default Re: Hellp please!!

From the sound of it you got a vacuum leak. Check all your lines, especially from air filter to TB. Hope you find the problem.
__________________
(SOLD) 2003 Ranger 4.0L V6 FX4
2001 F150 Supercrew Triton V8 (DD)
2008 Fusion 3.0L SEL V6 (my baby)
1992 Taurus SHO MTX (my toy-almost Supercharged)
2004 Nissan Murano SL AWD (Wife's car)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search