Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread

  #1  
Old 01-16-2010, 01:47 PM
slomoto slomoto is offline
Learning to use the forums
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 11
Default idiot lights came on?

I have a 99 ranger 3.0,auto trans w/ 156,000 miles. yesterday my O/D off light started blinking, my ABS, and check engine light came on, after about 10 mins. it started shifting hard. I called the my buddys shop and they think its some sensor on top for the rear end. anyone else have this happen or have any ideas? hopefully its not the tranny.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-16-2010, 02:00 PM
Yrac Yrac is offline
diMwit
 
Join Date: May 2009
Posts: 341
Default

Pull the codes!
__________________
'88 STX Super Cab 4x4
2.9 5spd 180,000 miles
Crappy Paint, Worn Parts,
Fix'em as they Break
when Nowhere is Now Here
Reply With Quote
  #3  
Old 01-16-2010, 06:21 PM
slomoto slomoto is offline
Learning to use the forums
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 11
Default

turns out it was the speed sensor. so happy it was a 19.99 part instead of a new tranny....makes this beer taste even better!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dash Lights. Not Cause The Lights Are Out. Bear Electrical Tech 10 08-18-2011 04:59 PM
For Sale: 93-99 Ranger LED tail lights & 01-05 halo projector fog lights j$wift Exterior Parts 5 08-04-2010 08:05 PM
Aftermarket head lights & tail lights ford all day Exterior Tech 0 01-13-2010 06:13 PM
Fog Lights TwistedDreams Exterior Tech 6 10-01-2009 10:38 PM
Instrument Cluster/Tail Lights/Fog Lights - NO Lights when Headlamps are on??? bwheeler Electrical Tech 6 06-05-2009 05:35 AM