Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread

  #1  
Old 04-20-2011, 04:25 PM
torps93splash torps93splash is offline
Ford Ranger Modder :)
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 254
Default 93 ranger 3.0 5 speed not starting

I have a 93 ranger with the 3.0 and today I went out for work and put the key in it and then turned it and alls the truck does is click. It clicks when I turn the key and then clicks when I let off the key. The battery is not dead tried jumping it. It sounds like the clicking is coming from around the fuse box battery steering area.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-20-2011, 04:36 PM
RangerEdgeWhite RangerEdgeWhite is offline
Ford Ranger Driver
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 1,720
Default Re: 93 ranger 3.0 5 speed not starting

batterie doesnt have a charge n even if you boost it it happened to my sisters mustang
__________________
2003 Ranger Edge ... crashed

2011 sport 4x4 with a little modification
Reply With Quote
  #3  
Old 04-20-2011, 04:42 PM
snipes040 snipes040 is offline
Buy a Ford
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 194
Default Re: 93 ranger 3.0 5 speed not starting

check the alternator. if the battery isn't charged then the alternator is not working. or try a new battery.
__________________
Blue 2001 Ford Ranger EDGE 3.0L V6
Blue painted interior, Blue LED cluster + hvac, custom center console lid.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-20-2011, 04:46 PM
torps93splash torps93splash is offline
Ford Ranger Modder :)
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 254
Default Re: 93 ranger 3.0 5 speed not starting

Its a brand new alternator and battery everything in the truck works stereo lights gauges
Reply With Quote
  #5  
Old 04-20-2011, 04:48 PM
klinger86 klinger86 is offline
Ford Ranger Driver
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 2,970
Default Re: 93 ranger 3.0 5 speed not starting

right the stereo and stuff runs off of lower amps than the starter you need atleast 12 amps to start a vehicle.... it could also be the starter.... or solenoid.
Reply With Quote
  #6  
Old 04-20-2011, 04:52 PM
torps93splash torps93splash is offline
Ford Ranger Modder :)
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 254
Default Re: 93 ranger 3.0 5 speed not starting

The engine isn't even trying crank and the sound isn't coming from a starter

----------

my stereo takes more then 12 amps definitly. Got 2500 rms watts through 4 12s in the back
Reply With Quote
  #7  
Old 04-20-2011, 05:34 PM
torps93splash torps93splash is offline
Ford Ranger Modder :)
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 254
Default Re: 93 ranger 3.0 5 speed not starting

Hey guys I found and fixed the problem it was a little 12 awg wire thats held on by a little clip that just came off. Threw it back on anf fired it right up. Thanks for all your help
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
88 Ranger not starting.. Ejupa 2.9 Liter Tech 4 03-02-2011 09:42 PM
Ranger isn't starting.. 125ranger General Ford Ranger Discussion 21 01-08-2011 07:34 PM
Ranger not starting, need help efrobert 4.0 SOHC / 4.0 OHV Tech 9 12-24-2010 10:08 AM
just starting on my Ranger IndianScout Introduce Yourself 14 10-02-2010 05:13 PM
94 ranger 2.3l 5 speed johnnyC 4-Cylinder Tech 0 12-13-2009 02:06 PM