Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread

  #1  
Old 04-17-2011, 03:53 PM
POSDangerRanger POSDangerRanger is offline
Learning to use the forums
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 6
Default start/ no start runs bad

Well i fixed the death squeal with a new cam synchronizer but then i accidentally ran the engine without the back to injectors connected. After reconnecting them the engine will barely idle. The engine rpms will vary from about 600 to 1500 and sounds like its constantly missing. It also sounds like a HUGE vacuum leak which doesn't make sense because i put all new gaskets on the intake manifold, and they are the rubber inserts so i know i didn't mess them up. Also if the engine dies or you turn it off, you have to wait about half an hour to start it up again. Another note is working the throttle body open and close doesn't affect the engine, so it doesn't move under its own power. Any ideas?
__________________
2005 Ranger 3.0L 2wd auto all stock
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Truck won't Re-Start hot...but will start hours later? WTF? 02Edge 3.0 Vulcan Tech 31 12-27-2013 05:24 AM
89 ranger will NOT START, ignition, start, mlb5000 4-Cylinder Tech 16 01-17-2011 01:21 PM
hard start, no start, ruff idle, poor gas mileage n more terryduanemiller General Tech 1 01-11-2011 09:42 AM
Won't start in Park, will start in neutral? jowens2338 3.0 Vulcan Tech 3 02-13-2010 09:12 PM
2.5 runs BAD turbo54 4-Cylinder Tech 2 09-22-2009 03:08 PM