Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread

  #1  
Old 11-12-2010, 09:21 AM
mehdi1993 mehdi1993 is offline
Ford Motor Company
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 133
Default Cel

a couple days ago, my buddy gave me a k&n cone filter, and i just took out my stock airbox (disconnected the MAF) and attatched the cone filter. i knew the CEL would come on due to the MAF being unplugged, but i switched back to the stock filter and box and plugged the MAF back in yesterday, but the CEL is still on. anyone know why this would happen? note, the CEL was not on before i put the cone filter on
__________________
'01 XL extra cab, 3.0L Flex, auto, oxford white
Painted stock wheels black, front bumper and valance black, headlight mod, cherrybomb glasspack and 2 main cats deleted with a passenger side exit before the rear wheel, Pioneer head unit with 4 speakers and 2 subs, and some nice stickers

MANUAL SWAP PLANNED FOR EARLY THIS YEAR.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-12-2010, 09:24 AM
05RangerEdge 05RangerEdge is offline
I'm a sell out
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 2,299
Default Re: Cel

Maybe disconnect the battery for a 15-20min to reset the computer.
__________________
SOLD: 2005 Ranger EDGE+ Supercab (2dr) 4x2
SOLD: 2007 Dodge Ram 1500 QC 5.7 HEMI
CURRENT: 2015 Tacoma DCLB TRD Sport
Reply With Quote
  #3  
Old 11-12-2010, 09:46 AM
naturecakezzz naturecakezzz is offline
black mamba!!!!
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1,213
Default Re: Cel

Give it a good run and it should go away or what he said ^
__________________
2000 ranger 4.0v6 4x4 ext. Cab with a cap
Mods....
http://www.fordrangerforum.com/proje...start-now.html
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
P1443 Error and CEL Help acleme1 General Tech 10 11-18-2012 05:43 PM
OBD I (pre-1996) CEL? sixshooter General Tech 16 12-22-2010 03:15 PM
91 Ranger 2.3 CEL and erratic idle pooledanny 4-Cylinder Tech 2 12-09-2010 09:48 PM
CEL keeps coming on 1freaky1 4.0 SOHC / 4.0 OHV Tech 26 03-08-2010 10:29 AM
CEL: P0453 on a Ford Ranger lopycam 4-Cylinder Tech 1 02-06-2010 12:30 PM