Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread

  #1  
Old 07-19-2010, 09:09 AM
hhscard83 hhscard83 is offline
Learning to use the forums
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 4
Default A/C Problem

I have a 1994 ranger ext. cab with a 3.0L V6 that has started having issues with the A/C. The A/C blows very cold but at times it does not work at all, then days later it will start cooling again, seems like something electrical, has anyone had this issue? and resolved it? Checked freon level and it is good, seems like compressor is not getting any power to it.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-19-2010, 10:14 AM
southbama man southbama man is offline
Roll Tide
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 732
Default Re: A/C Problem

I have the same motor but an 03 and I'm having problems too. Mine works fine, but sometimes my truck will idle funny or make a grinding or whistling noise. I think the compessor is going bad.
__________________
20O3 extended cab, 2wd, silver, 3.0, toyo spectrum tires, 10,000k HID's, 8' in bazooka tube, and UWS toolbox
Reply With Quote
  #3  
Old 07-19-2010, 06:54 PM
hhscard83 hhscard83 is offline
Learning to use the forums
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 4
Default Re: A/C Problem

To check compressor bearings and any other bearings like on the alternator and such I put a socket extension or any other metal object to the body of the item in which the sound seems to come from and you will be able to listen whether the bearings are running smooth or the grinding noise. but the issue i am having comes and goes, sometimes the a/c works fine and then it doesn't.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-20-2010, 08:15 AM
southbama man southbama man is offline
Roll Tide
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 732
Default Re: A/C Problem

Same with mine. It'll work fine some days and scare the shit out of me the next.
__________________
20O3 extended cab, 2wd, silver, 3.0, toyo spectrum tires, 10,000k HID's, 8' in bazooka tube, and UWS toolbox
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Yet another AC problem MFDTRK1 General Tech 6 05-25-2010 03:37 PM
problem duane321 Lifted Suspension 5 02-16-2010 10:56 PM
Problem? cody_ranger General Tech 2 08-02-2009 11:25 AM
A/C Problem. Mike Electrical Tech 1 07-30-2009 06:52 AM